DuList IN

FOTO Ana dovela ljeto u Grad

Koncertom u samo svitanje, Ana Rucner primamila je ljeto u Dubrovnik, uz mnogobrojnu publiku, otvorila je svoj festival 'Ana u Gradu', u kojem će se kroz nekoliko dana naći dosta zanimljivog sadržaja, a sve humanitarnog karaktera.

U pratnji klaviristice Andrijane Sesar, Ana je probudila Dubrovnik i s prvim zrakama sunca označila početak kalendarskog ljeta, iako je temperaturno ono već 'odavno' s nama. A s time se dodatno uskladila upravo činjenica kako je danas i – Svjetski dan glazbe!

Pri samom kraju koncerta Ana je podijelila poeziju s publikom koju je posebno napisala za ovu prigodu.
„…Dok bude sunca
Dok bude ljepote ovoga kamenog križa
Ovoga uzvišenoga vrhunca
Mi smo vječiti Ljubavnici
Kao i Grad što okrenut suncu
Oduvijek vjerno ljubi se s morem.“

Ovaj poklon koncert premijerno je izveden prošlu godinu, a veliki odaziv i oduševljenje publike, kao i pozitivne kritike dale su utemeljiteljici festivala Ani Rucner više nego dobar razlog da ovaj 'Pozdrav ljetu' postane zaštitni znak njenog Festivala Ana u Gradu.    

Nakon polusatnog koncerta meditacijske klasične glazbe, posjetitelji su uživali u ranom doručku i buđenju prvog ljetnog dana s predivnim pogledom na Dubrovnik.

U našoj ranojutarnjoj galeriji pogledajte tko je jutarnju kavu zamijenio – glazbom…

Pročitajte još

NI SNIJEG NI VJETAR GA NISU ZAUSTAVILI! Zlatkov uspon na najviši vrh Turske – Veliki Ararat

Maria Prkut

[VIDEO] PREDIVNI ‘PTIĆI GUNDULIĆI’ Poslušajte pjesmu ‘Jesen’ u izvedbi Une i 3. B!

Dulist

BABLJE LJETO Banje prepune kupača

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija