Kultura

FOTO: “A đe je Andro?”

generalna17

Ni ove godine Dubrovčani nisu propustili generalnu probu svečane ceremonije otvaranja 63. Dubrovačkih ljetnih igara. Njen početak očekivao se s nestrpljenjem.

– Puštaj, ajde, evo nas. Idemo na gemišt – vikala je publika u ponoća manje 5. Preskakala se i ograda, a u ponoća i 5 krenuo je stampedo na tribine. Nakon čekanja da se glumci presvuku, krenula je generalna proba.

– Idemo bez himne i govora gradonačelnika – rekao je redatelj ovogodišnje ceremonije otvaranja Joško Juvančić. Preskakanje govora gradonačelnika publika je pozdravila ovacijama, ali ne i preskakanje himne:

– Lopovi, lopovi – dobačeno je s tribina, pa je sama publika izvela himnu uz glazbenu pratnju orkestra koji ju je podržao. Osim što su pale šale na račun glumaca, redatelja i ostalih sudionika svečane ceremonije otvaranja, očekivano je s tribina poslano i nekoliko poruka aktualnoj gradskoj vlasti.

– Što je reko Niko? – pitali su se Dubrovčani s tribina.
-A đe je Andro? – dobacio je drugi gledatelj.
– A Holy – dodao je treći.

I dok je Vedran Benić upoznavao puk s ovogodišnjim premijernim i repriznim izvedbama dramskih predstava, u trenutku kada je glumac Ivica Barišić na scenu uveo jarca publika je dobacila:
– Pero vodi Andra, Pero vodi Andra.

Himnu slobodi i podizanje zastave na Orladov stup bili su pravi trenutak za poslati nekoliko poruku. Podignut je transparent protiv HE Ombla, ali su Dubrovčani poslali sa sinoćnje generalne probe još jednu znakovitu poruku: „Srđ je Grad, Grad je Srđ, SOS za Dubrovnik“.
 

Pročitajte još

ZAKLJUČENO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Beethovenova večer ispod volata Kneževa dvora

Dulist

POMAMA ZA ‘KAFETARIJOM’ Sve ulaznice rasprodane ili rezervirane, otvorena lista čekanja

Dulist

OTVARANJE IZLOŽBE I RADIONICA STRIPA U FLORI ‘Striptokok’ Davora Schunka

Dulist