Aktualno

Forum o socijalnom poduzetništvu

Forum o socijalnom poduzetništvu

Udruga DEŠA, Forum Socijalnog poduzetništva (SEFOR) i Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA organiziraju prvi forum socijalnog poduzetništva za Dubrovačko-neretvansku županiju pod nazivom „Uloga i odgovornosti u razvoju socijalnog poduzetništva“.

Forum će se održati u utorak 13. studenoga  u 9 sati i 30 minuta u Gradskoj vijećnici.
 
Cilj mu je okupiti sve ključne dionike razvoja socijalnog poduzetništva te predstaviti modele i odrediti daljnje perspektive razvoja eko-socijalne ekonomije u regiji. SEFOR od 2009. godine djeluje kao neformalna mreža koja okuplja socijalne poduzetnike, predstavnike relevantnih institucija te eksperte iz područja razvoja socijalnog/društvenog poduzetništva u Hrvatskoj. SEFOR je jedan od pokretača procesa izrade Nacionalne strategije razvoja socijalnog poduzetništva, čiju izradu koordinira Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Isto tako, sa partnerskim organizacijama iz Hrvatske i regije radi se na uspostavi resursnih centara za podršku socijalnom poduzetništvu – CEDRA (cluster za eko-društveni razvoj).

Kroz seriju tematskih foruma nastoji se prije svega predstaviti perspektive zajedničkog djelovanja na stvaranju novih radnih mjesta po principima eko-socijalne ekonomije, posebice za socijalno isključene kategorije. Istovremeno, otvara se prostor za razmjenu iskustava u primjeni različitih modela socijalnog poduzetništva, te se nastoje utvrditi uloge i odgovornosti, moguću podršku u stvaranju regionalnih programa podrške.

Svi zainteresirani za ovaj forum za dodatne informacije mogu se javiti na broj telefona 020/420-145 ili putem maila desa@du.t-com.hr

Pročitajte još

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist