Sport

FINALE U GOSPINOM POLJU Juniorski ITF turnir kao korak do profesionalne karijere

FINALE U GOSPINOM POLJU Juniorski ITF turnir kao korak do profesionalne karijere

Finale juniorskog ITF turnira Dubrovnik Cup do 18 godina održalo se ove nedjelje na Gospinom Polju na terenima Tenis Centra Dubrovnik. Ovaj turnir, posljednji put održan u Dubrovniku u listopadu 2019., omogućuje mladim igračima ulazak u profesionalni tenis, ATP (Assosication of Tennis Professionals) ljestvicu, a potom na ATP i WTA World Tour.

Na svijetu postoji samo tridesetak ITF Futures turnira, dok se u Hrvatskoj ogranizira samo nekoliko, a jedan od njih je odlukom Hrvatskog Teniskog Saveza ustupljen gradu Dubrovniku i Tenis klubu Ragusa kao glavnom organizatoru.

Gotovo svi profesionalni igrači su prije svoje profesionalne karijere morali proći niz ITF turnira koji se uglavnom ograniziraju u najpoznatijim gradovima svijeta kao što su Tokyo, Pariz, Dubai, Melbourne i New York. Ovo je novi korak u smjeru etabliranja Dubrovnika ne samo juniorskog tenisa u okvirima Dubrovnik Dub Bowla već viziji da Dubrovnik u skoroj budućnosti bude domaćin i većih turnira iz kategorije ATP i WTA.

Kroz sportske manifestacije ovakvog tipa Dubrovnik se dodatno može etablirati kao sportska destinacija, pogotovo ako se uzme u obzir kako su ukupno sudjelovali igrači iz čak 27 zemalja s tri kontinenta. Na ovaj način, smatraju organizatori, dodatno se može produljiti i turistička sezona u našem gradu.

Finale:

Matej Dodig (CRO)  vs Jan Hrazdil (CZE): Rezultat je 3:6 2:6 u korist Hrazdila. Osječanin je igrao i finale parova sa partnerom Patrikom Jurinom (CRO) ali finale je i tu uzeo Jan Hrazdil s japanskim partnerom Hayato Matosuka (JPN). Splićanka dubrovačkih korijena Sara Svetac (CRO) izgubila je finale u pojedinačnoj konkurenciji protiv predstavnice Japana Sare Saito (JPN). R ezultat 1:6 4:6 u korist Saito, koja je s partnericom Valerijom Karginom osvojila u konkurenciju parova.

Pročitajte još

UTRKA HOLJEVKA Policajac Petar Volarević ponovno među najboljima!

Dulist

DALMATINSKA LIGA Jedanaest medalja za Badmintonski klub Dubrovnik

Dulist

PING-PONG LIGA Ovo su rezultati 16. kola Prvenstva Dubrovnika!

Dulist