Sport

FINALE PRVENSTVA JUG-MLADOST ‘Mladi su i motivirani, grist će jer nemaju što izgubiti’

FINALE PRVENSTVA JUG-MLADOST 'Mladi su i motivirani, grist će jer nemaju što izgubiti'

U ovoj smo ih sezoni četiri puta porazili tako da sa sebe ne možemo skinuti ulogu favorita u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske – istaknuo je sportski direktor Jug Croatia osiguranja Ognjen Kržić u najavi prve utakmice finala doigravanja protiv HAVK Mladosti u srijedu od 19 sati na bazenu u Gružu.

-Momčadi se međusobno jako dobro poznaju, ali iskustvo je svakako na našoj strani. Očekujem da će prva utakmica u hramu vaterpola proći bez iznenađenja – dodao je Kržić, dok je Jugov kapetan Marko Bijač procijenio snagu protivnika:

-Vrlo su mlada i motivirana momčad koja iz utakmice u utakmicu podiže razinu svoje igre. Ovo će većini tih igrača biti prvo finale Prvenstva pa očekujem da će se htjeti dokazati te da će maksimalno gristi jer nemaju što izgubiti. Kako Marcelić vuče ozljedu na vratima očekujem Vićana o kojem se sve zna, imaju odlične bekove predvođene bivšim reprezentativcem Milakovićem, na centru su sjajni Paškvalin i Brlečić, a na vanjskim pozicijama imaju niz igrača koji su svojim igrama zaslužili i poziv izbornika Tucka: Zović, Bašić, Bukić, Vlahović – istaknuo je Bijač.

Njegov suigrač, sjajni sidrun Luka Lončar, prije dvije godine igrao je za ‘Žapce’ te dobro poznaje većinu igrača.
-Napredovali su u dvije godine. Motivirani su i igraju bez pritiska. Mi moramo u utakmicu ući maksimalno i pokazati da smo s razlogom favoriti, posebno što igramo pred našim navijačima – rekao je Lončar.

Bijač i Lončar također su se osvrnuli na predstojeći Final 6 u Budimpešti, gdje će prvi protivnik biti doprvak Europe Olympiakos.
-Zadovoljni smo obranom, ali je protiv Egera falilo svježine u napadu, koncentracije s igračem više. S omjerom 1/8 teško je očekivati pobjedu na Final Sixu. Trebamo podići taj segment igre. Olympiakos jest teži put, ali ovjektivno gledajući sve su momčadi podjednako teški suparnici. Odlučivat će nijanse i detalji. Da bismo ponovili lanjski uspjeh trebat ćemo odigrati na najvišoj mogućoj razini – istaknuo je Lončar, dok se Bijač nadovezao:
-Sve momčadi na završnici su jake, a na nama je da se maksimalno pripremimo te da utakmicu s Grcima shvatimo kao prvu i posljednju.

Inače, finalnu seriju za prvaka Hrvatske u vaterpolu neće prenositi ni HRT ni Arenasport.
-Nije do nas, to je sve na HVS-u – kratko je ovu tužnu činjenicu komentirao Jugov sportski direktor Kržić.

Pročitajte još

SENZACIJA ZA TRKAČE Uskoro nezaobilazna utrka Pelješkim mostom!

Dulist

BRIDŽISTI NA TURNIRU U SPLITU Čeović na petom, a Preljević i Rabušić na šestom mjestu

Dulist

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Burazor zlatna i srebrna, Konjuh brončana!

Dulist