Hrvatska

Filipović: Od idućeg tjedna osjetno pojeftinjenje dizela

Filipović: Od idućeg tjedna osjetno pojeftinjenje dizela

Zbog agresije na Ukrajinu – Europa je znatno smanjila uvoz energenata iz Rusije. U tim novim okolnostima – Hrvatska se sve više nameće kao energetsko čvorište Europe. Ključan je Kvarner s LNG terminalom na Krku, rafinerijom u Rijeci i naftovodom koji vodi do srednjoeuropskih zemalja. To je, među ostalim, bila tema na konferenciji Novog lista u Rijeci. Sudjelovali su ministri Oleg Butković i Davor Filipović, prenosi HRT.

– Mi smo jako zainteresirani kad govorim o vozilima na alternativni pogon, za što nam trebaju nove punionice i naravno koristimo sredstva Nacionalnog programa oporavka za realizaciju svih tih projekata, rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Cijene sirove nafte jutros su ponovno pale. Cijena barela na londonskom tržištu pala je na 75, a na američkom na 70 dolara za barel. Zbog višednevnog pada cijena sirove nafte i vrijednosti dolara, ministar gospodarstva najavljuje i niže cijene goriva na benzinskim postajama u Hrvatskoj od idućeg tjedna.

– Cijene su također padale i mogu to sad slobodno reći, od sljedećeg tjedna može se očekivati osjetno pojeftinjenje dizela. Vidjet ćemo još danas kakvo će biti trgovanje benzinom na tržištu Mediterana ili će biti na istoj cijeni ili će isto tako biti lagani pad cijene benzina, rekao je Davor Filipović, ministar gospodarstva.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist