Sport

FIFA uvrstila Dominika Livakovića među sedam najboljih svjetskih vratara!

blank

Vratara hrvatske nogometne reprezentacije Dominika Livakovića FIFA je zajedno s još šestoricom vrhunskih vratara uvrstila na listu potencijalnih kandidata za najboljeg golmana u razdoblju od kolovoza 2021. do finala Svjetskog prvenstva.

Dominik Livaković bio je na proteklom Svjetskom prvenstvu jedan od glavnih junaka hrvatske reprezentacije. Pogotovo nakon utakmice s Brazilom kada je skupio 11 obrana i skinuo prvi jedanaesterac Brazilcima.
Izvedba Dominika Livakovića u četvrtfinalu protiv Brazila bila je nedvojbeno najbolja izvedba jednog golmana na SP-u. Njegovih 11 obrana najbolji je golmanski učinak na SP-u još od 2014. godine, a postao je i junak nacije u raspucavanju jedanaesteraca.

Unatoč sposobnosti da brani presudne lopte, Livaković je zaradio široko priznanje zbog svoje hrabrosti, prisutnosti i hladnokrvnog ponašanja. Bio je ključan i u velikoj sezoni za Dinamo s kojim je osvojio peti naslov prvaka Hrvatske zaredom.

Livaković je na FIFA-inom popisu sedmorice veličanstvenih koji potencijalno konkuriraju za titulu najboljeg vratara godine. Uz Livakovića tu su Alisson, Bono, Courtois, Maignan, Martinez i Neuer. Livaković i Maignan su najmlađi sa 27 godina. FIFA-ina nagrada The Best dodjeljuje se iduće godine u veljači, prenosi gol.dnevnik.hr.

Pročitajte još

GRAND SLAM Oberan i Šutalo ostvarile pobjede u prvom kolu

Dulist

Libertas Marinkolor ostvario prvu pobjedu na elitnom natjecanju, dalje nastavljaju na Europa Cupu

Dulist

Lucija Ćirić Bagarić, nakon dva i pol sata igre, izgubila finalni dvoboj u Sloboziji

Dulist