Aktualno

FESTIWINE Fuzija vrhunske hrane i pobjedničkih vina na gala večeri

FESTIWINE Fuzija vrhunske hrane i pobjedničkih vina na gala večeri

Vrhunska hrana i birana vina oduvijek su činili odličnu kombinaciju, a Dubrovnik FestiWine odlučio je ovo iskustvo prenijeti na novu razinu.

Uvjerili su se u to svi koji su četvrtak u hotelu Excelsior sudjelovali na tradicionalnoj Dubrovnik FestiWine Gala večeri, vinsko – gastronomskom događaju s plemenitim ciljem, namijenjen stipendiranju i daljnjoj edukaciji mladih kuhara i sommeliera u nastajanju.

Svoje kulinarsko iskustvo i vještine predstavili su iskusni slovenski chef Igor Jagodic i domaći renomirani chef Jadranskih luksuznih hotela, Petar Obad, koji su zajedničkim snagama odgovorili na izazov FestiWinea i kreirali jedinstven meni na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala. Sedam vina dobilo je sedam gurmanskih kreacija koja su osvojila uzvanike već kod prvog zalogaja i ostavili ih bez teksta.

Chefovima su se pridružili prošlogodišnji stipendisti, pobjednici natjecanja Dubrovnik FestiWine Challenge 2017, mlada chefica Kristina Curić i konobar Ivo Kmetović koji su pokazali zavidne vještine i dokazali da dubrovačka gastro scena nema brige za svoju budućnost.

Cjelokupan prihod i ovogodišnje Dubrovnik FestiWine Gala večere bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih nada Dubrovačko – neretvanske županije u okviru natječaja FestiWine Challenge.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist