Zanimljivosti

Festival vinila vraća se u Lazarete!

Festival vinila vraća se u Lazarete!

Četvrto izdanje Festivala vinila vraća se u Lazarete, a kao i proteklih godina donjet će pregršt dobre glazbe i tema za sve ljubitelje dobrog zvuka! Organizatori događanja su Art radionica Lazareti i Audiovizualni centar Dubrovnik u suradnji s udrugom Dubrovnik 33/45. Manifestacija je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, ZTK Grada Dubrovnika i Dubrovačko – neretvanske županije.

Program će se održati u Galeriji Otok, petak 16. prosinca od 18 sati, a započinje javnim panelom na temu “Glazba i vizualne umjetnosti”. Moderator razgovora je Žarko Dragojević, a sudionici priznati umjetnici i kreativci: Maro Mitrović, Igor Jurilj, Nora Mojaš, Ivan Bonačić i Sanin Karamehmedović.

U 19:30 otvorit će se prodajna izložbe glazbenih ilustracija Igora Jurilja koji već niz godina djeluje pod pseudonimom Yellow Yuri! Svojim radovima osvojio je hrvatsku i svjetsku javnost, a nije slučajno da njegove ilustracije na službenim kanalima rado dijele i zvijezde poput Eltona Johna ili Britney Spears.

Od 18 sati bit će otvoren i mali sajam vinila te DJ program članova udruga na kojemu će se naći aktualna vinilna izdanja dubrovačkih autora / bandova: Izae (Kvamb i Snivatelj snima), Embassy 516 (Surveillance of the Environment i Correlation), Ivan Bonačić (Kraken i Dream Aviary). Od 23h u Klubu Lazareti program se nastavlja uz plesni program “Oldies But Goldies” uz jednog od osnivača udruge Dubrovnik 33/45 – DJ Niki Ramone!

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist