DuList IN

FESTIVAL U KANADI Film ‘Aleksi’ Barbare Vekarić dobio tri nagrade

aleksi vekaric film 2

Hvaljeni debitantski cjelovečernji igrani film mlade dubrovačke redateljice Barbare Vekarić, ‘Aleksi’ i prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca, osvojio je čak tri nagrade na međunarodnom festivalu ‘Directors Cut Int’l’ u Vancouveru.

-Velika hvala festivalu ‘Directors Cut Int’l’ što im se svidio naš film kojeg su nagradili čak sa tri nagrade. Najbolji cjelovečernji igrani film, najbolji režiser (Barbara Vekarić) i najbolja glumica(Tihana Lazović) – objavila je ekipa filma Aleksi na društvenim mrežama.

Directors Cut Int’l Film festival je međunarodno filmsko natjecanje smješteno u Vancouveru s ciljem prepoznavanja, priznavanja i nagrađivanja vanserijskih nadolazećih režisera i njihovih filmova.

Film prati Aleksi, mladu umjetnicu koja je, zbog nedostatka posla u struci, primorana vratiti se doma pod krov roditelja u malome selu na Pelješcu. Njezina majka je tjera da radi u obiteljskoj vinariji, u nadi da će naslijediti obiteljsku tradiciju. Njezina najbolja prijateljica Lea, je od otkačene lokalne ljepotice postala majka četiri sina, i život joj je izvan kontrole. Aleksi je u fazi propitivanja identiteta i očajnički želi van male i dosadne sredine. Ignorirajući sve obaveze, slijedi impulse i razvija odnose s raznim muškarcima: Christianom. američkim fotografom koji se druži s njom zahvaljujući sličnim interesima; Goranom, tradicionalnim lokalnim glazbenikom s kojim ima intenzivnu kemiju; Tonijem, starijim i šarmantnim slovenskim plejbojem koji je mami svojim ekstravagandnim životom.

Nastao je u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Studio Dim, u koprodukciji sa FilmKombajnom (Srbija), Motionom (Hrvatska) i HRT-om, a uz potporu HAVC-a i Filmskog centra Srbije.

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist