Grad

FESTIVAL TURIZMA Franković i francuski veleposlanik o ‘Kružnim putovanjima i gradovima’

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, sa zamjenicom Jelkom Tepšić i pročelnicom Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinkom Raguž, primio je fancuskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Philippea Meuniera.

U njegovoj pratnji bila je i veleposlanica Corinne Meunier, s kojom naizmjenično obnaša dužnost svakih 6 mjeseci te Delphine Dufoix, ataše za administrativnu i europsku suradnju.

Veleposlannik Maunier osvrnuo se na broj francuskih turista u Hrvatskoj i posebno u Dubrovnik, gdje se bilježi povećanje njihovih dolazaka. Također, naglasio je kako sve više francuza bira hrvatsku obalu za život. Gradonačelnik Franković upoznao ga je sa specifičnostima turizma i izazovima s kojima se susrećemo te najavio 4. europski festival turizma, ove godine s konferencijom na temu ”Kružna putovanja i gradovi”, koju Grad Dubrovnik organizira u suradnji s francuskim gradom prijateljem Rueil-Malmaisonom.

Francuski veleposlanik predložio je razmjenu iskustava i dobre prakse, posebice u problematici smanjivanja gužvi u turističkim središtima i privlačenju turista u okolna područja.

‘Sezona je izvrsna dok imamo izravne letove. Bilo bi dobro kada bi imali komunikaciju i tijekom zime, odnosno liniju Dubrovnik – Pariz tijekom cijele godine, što bi smo bili spremni i sponzorirati’, naglasio je gradonačelnik Mato Franković, a veleposlanik Maunier kazao kako bi to bilo dobro i zbog toga što brojni letovi iz sjeverne Amerike u Europu stižu upravo preko pariške zračne luke.

Pročitajte još

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Mara Margaretić: Radim u kafiću, treniram, pjevušim. I njegujem naš običaj ispijanja kave

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija