Kultura

FESTIVAL SOLI Druženje uz splitske ‘baze’ i slane sarđele

FESTIVAL SOLI Druženje uz splitske 'baze' i slane sarđele

Program za djecu 3. dana Festivala soli u petak organzira dubrovački Dom Marina Držića. Na likovnoj radionici “Držićeva stonska priča” djeca će stvarati svoja umjetnička djela likovnom slikarskom tehnikom akvarela, pod mentorstvom muzejske pedagoinje Jasmine Runje. Slikanje vodenim bojama je zanimljivo i dopušta poigravanje raznim tehnikama i alatima. Pritom će se služiti voskom, morskom solju i krpicama grublje i finije teksture.

U 19 sati na rasporedu je vrlo zanimljivo predavanje dr. sc. Gorana Cvjetinovića ‘STON U OBAVJEŠTAJNO- DIPLOMATSKOM ŽIVOTU DUBROVAČKE REPUBLIKE’. U vrijeme Dubrovačke Republike Ston je bio je predmetom raznih zavjera, ali i predmetom posebne pozornosti Senata. U predavanju će biti riječi o nekoliko zavjera te o načinu na koji je Senat nadzirao vlastite dužnosnike u Stonu – kneza, zapovjednika vojske i nadzornika solane… Predavanje će biti održano u tvrđavi Kaštio.

Najbolji splitski stand-up SPLICKA SCENA – DALMATINSKI STAND UP komičari, za čije se nastupe redovito traži karta više, stižu u Ston. Svoje najbolje baze u Tvrđavi Kaštio izvest će u 20 sati. Do suza će vas nasmijati Ante, Josip, Tomislav i Ivica.

Gostuje i Ludo more. Nakon dvije godine pregovora i prijateljskih uvjeravanja, ekipa Ludog mora pod zvijezdama Stona donose vreće sarđela, gradelaju i druže se s Festivalom soli. Iz “dalekog” Cavtat put Stona pridružite se ekipi, uz pečene sarđele i čašu vina te dobru glazbu osamdesetih.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist