Aktualno

Festanjuli gradonačelniku uručili Proglas Feste svetog Vlaha

Festanjuli gradonačelniku uručili Proglas Feste svetog Vlaha

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas u Uredu gradonačelnika festanjule Ivicu Vrlića i Ivicu Durđević-Tomaša u pratnji don Tome Lučića, rektora Crkve svetog Vlaha. Festanjuli su gradonačelniku uručili ovogodišnji Proglas, kojim pozivaju sve stanovnike Dubrovačke biskupije na Festu svetog Vlaha 3. veljače, ističu iz Gradske uprave.

-Željeli bismo da nam ovogodišnja i sljedeća Festa budu uvod i priprava za veliku 1050.-u obljetnicu čudesnog ukazanja Sveca smjernomu župniku Stojku davne 972. godine. Produhovljeni, sjedi starac ukazao se i nestao, a onda po izboru i volji puka, zavazda ostao naš uzor, prijatelj i vjerni obranitelj – stoji u ovogodišnjem Proglasu, za 1048. Festu svetog Vlaha, koja ove godine traje do 9. veljače.

Gradonačelnik Franković čestitao je festanjulima na časnoj i odgovornoj ulozi koja im je dodijeljena, a na prijemu su razgovarali o značenju Feste kroz prošlost i programu nadolazeće, 1048. po redu. Svečano otvaranje Feste je na Kandeloru 2. veljače u 15.30 sati ispred Parčeve crkve, svečana večernja misa i koncert u Katedrali počinju u 17.30 sati. Središnje pontifikalno misno slavlje 3. veljače u 10 sati ispred Katedrale predvodi gospićko-senjski biskup msgr. Zdenko Križić, nakon čega slijedi svečana procesija ulicama Grada. Pozdrav barjaka i barjaktara biskupima bit će ispred Katedrale u 15.30 sati.

Festa završava u nedjelju, 9. veljače misnim slavljem na Gorici sv. Vlaha u 9.00 sati te spuštanjem barjaka sv. Vlaha u podne ispred Parčeve crkve, nakon čega slijedi zahvalna misa u njegovoj crkvi.

 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] SDP-ov grah u gruškom parku nestao u tren oka!

Dulist

[VIDEO] POGLEDAJTE Rafal preletio iznad Dubrovnika

Dulist

Od danas nove cijene parkinga, gotovo dvostruko skuplje!

Dulist