Kultura

Feng pobrao ovacije u Dvoru!

Violinist svjetskog glasa Ning Feng i pijanist Thomas Hoppe nastupili su u sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 9. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

Publika je uživala u Beethovenovoj Prvoj sonati za violinu u D-duru koja se ubraja među najduhovitija i najiskričavija djela ovog skladatelja, zatim Četiri romantične skladbe Antonína Dvoráka prožete prekrasnim radosnim melodijama nastale na bogatom češkom i slavenskom nasljeđu te uzbudljivoj Talijanskoj suiti osebujnog Igora Stravinskog.
 
U drugom dijelu izvedena su četiri preludija za violinu i klavir Dmitrija Šostakoviča, zatim šarmantna i melodična Souvenir d`un lieu cher (Sjećanje na drago mjesto) Petra Iljiča Čajkovskog, skladba imena koju je autor posvetio prekrasnom imanju svoje bogate prijateljice i pokroviteljice.
 
Za kraj su izvedene virtuozne Paganinijeve I tanti palpiti, varijacije nastale prema ariji Di tanti palpiti iz Rosssinijeve opere Tancredi.
 
Ning Feng nije uskratio glazbene dodatke publici koja je izvedbe nagradila gromoglasnim pljeskom pa su tako izvedene – virtuozno i efektno djelo Méditation iz opere Thaïs Julesa Masseneta koje su najveći violinisti izvodili za encore te La ronde des lutins (The dance of the goblins) Antonija Bazzinija u kojem je Feng ili „kineski Paganini“, kako ga kritičari često nazivaju, još jednom dokazao svoju virtuoznost i potvrdio da mu s pravom pripada mjesto u samom violinističkom zvjezdanom nebu.

Pročitajte još

Jasen Boko dubrovačku publiku odveo na putovanje Indijskim potkontinentom

Dulist

Ivica Kipre novi je voditelj Etnografskog muzeja

Dulist

KRIMI STRIP Detektivska priča dubrovačkog srednjoškolca Nikole Barabe predstavljena u Saloči od zrcala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija