Kultura

Feng pobrao ovacije u Dvoru!

Feng pobrao ovacije u Dvoru!

Violinist svjetskog glasa Ning Feng i pijanist Thomas Hoppe nastupili su u sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 9. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

Publika je uživala u Beethovenovoj Prvoj sonati za violinu u D-duru koja se ubraja među najduhovitija i najiskričavija djela ovog skladatelja, zatim Četiri romantične skladbe Antonína Dvoráka prožete prekrasnim radosnim melodijama nastale na bogatom češkom i slavenskom nasljeđu te uzbudljivoj Talijanskoj suiti osebujnog Igora Stravinskog.
 
U drugom dijelu izvedena su četiri preludija za violinu i klavir Dmitrija Šostakoviča, zatim šarmantna i melodična Souvenir d`un lieu cher (Sjećanje na drago mjesto) Petra Iljiča Čajkovskog, skladba imena koju je autor posvetio prekrasnom imanju svoje bogate prijateljice i pokroviteljice.
 
Za kraj su izvedene virtuozne Paganinijeve I tanti palpiti, varijacije nastale prema ariji Di tanti palpiti iz Rosssinijeve opere Tancredi.
 
Ning Feng nije uskratio glazbene dodatke publici koja je izvedbe nagradila gromoglasnim pljeskom pa su tako izvedene – virtuozno i efektno djelo Méditation iz opere Thaïs Julesa Masseneta koje su najveći violinisti izvodili za encore te La ronde des lutins (The dance of the goblins) Antonija Bazzinija u kojem je Feng ili „kineski Paganini“, kako ga kritičari često nazivaju, još jednom dokazao svoju virtuoznost i potvrdio da mu s pravom pripada mjesto u samom violinističkom zvjezdanom nebu.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist