Grad

FEKALNO ONEČIŠĆENJE Ne kupajte se na Palaceu!

FEKALNO ONEČIŠĆENJE Ne kupajte se na Palaceu!

Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (Narodne novine 73/08), upozorava javnost da je na plaži Hotela Dubrovnik Palace u Dubrovniku, došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, od 02. lipnja 2016. godine, tijekom prvog ispitivanja mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2016. godini, rezultati analize mora na plaži Hotela Dubrovnik Palace u Dubrovniku, uzorkovani 01. lipnja 2016. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, članci 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obavještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

Obzirom da uzorak mora na plaži Hotela Dubrovnik Palace u Dubrovniku, zbog onečišćenja fekalnog porijekla, ne udovoljava uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist