Aktualno

FEKALNO ONEČIŠĆENJE More na Presidentu nije za kupanje

Zbog onečišćenja fekalnog porijekla, more na plaži Hotela Dubrovnik President nije za kupanje.

-Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša, imovinsko-pravne i komunalne poslove, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), upozorava javnost da je na plaži Hotela Dubrovnik President u Dubrovniku došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla – ističu iz županije u prioćenju. Naime, prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 14. srpnja 2021., tijekom petog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2021. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Hotela Dubrovnik President u Dubrovniku, uzorkovanog 12. srpnja 2021. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.

-Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije. Obzirom da uzorak mora na plaži Hotela Dubrovnik President zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljava uvjetima Uredbe ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti – navodi se.

 

Pročitajte još

U Komolcu pronađena mrtva sova, radi li se o onoj koja se prije nekoliko dana slikavala na Stradunu?

Dulist

Masterchef elita stiže na prvi street food festival ‘Bavarin’

Dulist

[FOTOGALERIJA] Bablje ljeto izmamilo Dubrovčane na Banje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija