Aktualno

FEKALNO ONEČIŠĆENJE More na Presidentu nije za kupanje

Zbog onečišćenja fekalnog porijekla, more na plaži Hotela Dubrovnik President nije za kupanje.

-Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša, imovinsko-pravne i komunalne poslove, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), upozorava javnost da je na plaži Hotela Dubrovnik President u Dubrovniku došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla – ističu iz županije u prioćenju. Naime, prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 14. srpnja 2021., tijekom petog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2021. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Hotela Dubrovnik President u Dubrovniku, uzorkovanog 12. srpnja 2021. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.

-Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije. Obzirom da uzorak mora na plaži Hotela Dubrovnik President zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljava uvjetima Uredbe ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti – navodi se.

 

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Ana Haklička: U Chicagu živim svoj san. To je grad u kojem vidim budućnost

Maria Prkut

Nova akcija darivanja krvi, posebno se pozivaju darivatelji krvnih grupa A i 0

Dulist

Sutra počinju prijave za upis u srednje škole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija