Kultura

Feđa Štukan u Dubrovniku predstavlja ‘Blank’, stiže i Florence Hartmann

stukan knjiga hartmann naslovna

Feđa Štukan u Dubrovniku će u subotu, 18. svibnja predstaviti svoj roman Blank, a promociju će voditi Florence Hartmann, suradnica Haškog tribunala. Riječ je o jednoj od najpopularnijih knjiga u regiji zadnje dvije godine. Roman je doživio brojna izdanja, preveden je na nekoliko svjetskih jezika te uvršten na popis obveznih lektira na Sveučilištu Goldsmiths u Londonu.
Roman je njegova životna ispovijest nastala na nagovor Angeline Jolie i Brada Pitta iz kojeg se trebao snimiti film o dječaku koji, sanjavši da će postati pilot, ulazi u svijet rata, ovisnosti, gubitaka, politike, religijske nesnošljivosti, mržnje, ali i ljubavi. Knjiga je umjetnički zapakirana nevjerojatnim iskustvom koje čitatelja ostavlja bez daha a živote onih koji je čitaju nepovratno mijenja na bolje.
Štukan je rođen u Sarajevu 1974. godine. Glumu studira u klasi profesora Aleksandra Jevđevića i Mustafe Nadarevića te diplomira 2011. godine. Nagrađivan je za najboljeg glumca na Krakovskom filmskom festivalu 2004. godine. Glumi u serijama i filmovima a trenutno je zaposlen u „Kamernom teatru ’55“ u Sarajevu.
Florence Hartmann, koja će voditi predstavljanje knjige, koje se održava u subotu u 19 sati u Dvorani Visia, magistrica je povijesti i stranih civilizacija na sveučilištu u Parizu. Od 1987. novinarka je lista ‘Le Monde’ u kojem piše o ratu na Balkanu te o raspadu SFRJ. Počasna je građanka Sarajeva. Suradnica je Haškog tribunala u kojem svjedoči o zločinima nad civilima u Vukovaru i Srebrenici.

Pročitajte još

LJETNE IGRE Koncert slavnog pjevača nominiranog za Grammyja

Dulist

VEČERAS Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

OTVARANJE IZLOŽBE U FLORI ‘Udvostručivanja’ Gorana Petercola

Dulist