Kultura

PRIČE O MUDROJ SOVI Pripovjedanje za djecu Maje Punoš Rebić

LAZARETI 5

Iz Dubrovačke baštine pozivaju djecu uzrasta od četiri do 10 godina i njihove roditelje da se u utorak, 14. svibnja u 18 sati pridruže pripovijedanju ‘Priče o Mudroj Sovi’ koje će u 3. lađi Lazareta održati autorica istoimene slikovnice, Maja Punoš Rebić.

Slikovnica ,,Priča o Mudroj sovi” prva je hrvatska priča za djecu koja govori o važnosti knjižnica, čitanja, obrazovanja te o borbi s epidemijom ekranizma, prekomjernom uporabom informacijskih i komunikacijskih tehnologija u životu djece i odraslih.

– Odmaknuti od knjižnica, knjiga, čitanja i kvalitetnog obrazovanja, ljudi današnjice zarobljeni su primamljivim i hipnotičkim tehnologijama koje im sve više kradu njihovo vrijedno vrijeme za sebe i druge. Opasnost je to veća što ovisnici o ekranima postaju i najmanja djeca, a posljedice te ovisnosti su jasno vidljive u raznim poremećajima ponašanja, čitanja i govora u predškolskoj i školskoj dobi – napisali su iz Dubrovačke baštine.

Autorica Maja Punoš Rebić dipl. je politologinja i knjižničarka Gimnazije dr. Mate Ujević i OŠ Josip Vergilij Perić u Imotskom. Predsjednica je kulturne udruge Pismo moja Imotski koja se bavi zaštitom i promicanjem klapskog pjevanja kao nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske. U suradnji s mnogim dječjim vrtićima i školama promovira važnost čitanja i pripovijedanja kao nezamjenjivih alata u razvijanju pozitivnih oblika ponašanja i komunikacijskih vještina. Autorica je nekoliko priča za djecu i odrasle te aktivna sudionica mnogih radionica i konferencija koje naglašavaju važnost žive riječi u radu s djecom i mladima.

Broj sudionika radionice je ograničen, stoga vas molimo da vaše sudjelovanje prijavite na email adresu: ivana@dubrovackabastina.com. Same prijave se primaju i tijekom vikenda.

 

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA UMJETNIČKA DJELA Završna izložba učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića

Dulist

(FOTO) POČEO FESTIVAL ‘TINO PATTIERA’ Zvjezdana kutija je otvorena!

Dulist

EKVINOCIJO U POSATU! Započele probe, Goran Višnjić kao Niko Marinović, Zrinka Cvitešić je Jele

Dulist