Aktualno

FACA U SVIJETU SLASTICA Trikovi poznatog chefa za pripremu tartufa s čokoladom

FACA U SVIJETU SLASTICA Trikovi poznatog chefa za pripremu tartufa s čokoladom

Radionica izrade tartufa s čokoladom i makarona pod vodstvom poznatog francuskog slastičara Gillesa Bajollea krasila je subotnji program ovogodišnjeg Good Food Festivala u prostorima Turističkog informacijskog centra na Pilama.

Sladokuscima i onima koji uživaju u pripremanju slastica Bajolleova jutarnja radionica pružila je priliku naučiti nove trikove pri pripremanju tartufa s čokoladom i makarona.

Primjerice, uz same recepte za čokoladne tartufe i makarone, Bajolle je naglasio i važnost postepenog pripremanja i posluživanja makarona, pogotovo kad je u pitanju vađenje iz hladnjaka, kako makaroni ne bi postali vlažni i izgubili na teksturi.

Tijekom ukrašavanja tartufa i makarona, Bajolleu se pridružila i sudionica iz publike, a sa sudionicima koji su se već sami okušali u pripremanju makarona Bajolle je razmijenio i par savjeta.

Naravno, sudionici su se na radionici mogli i zasladiti svježe pripremljenim slasticama.

Podsjetimo, Gilles Bajolle dolazi iz grada Rueil-Malmaisona. Već 40 godina radi kao chef slastičar u najpoznatijim francuskim hotelima i restoranima s tri Michelinove zvjezdice, a danas je vlasnik boutique slastičarnice i radionice slastica ‘Macaron et Cacao’ u svom rodnom gradu.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist