Grad

Evo što vas sve čeka na Good Food Festivalu

Bogatim programom u četvrtak 22. listopada započinje drugo izdanje Good Food Festivala Dubrovnik 2015., manifestacije koja je svojim prvim izdanjem oduševila sve posjetitelje.

Projekt je osmislila i realizirala Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao svojevrstan zanimljiv događaj koji se dotiče bogate gastronomske tradicije, ali i ukazuje na suvremene trendove kulinarstva na našem području. Glavni događaj prvog dana Good Food Festivala Dubrovnik 2015. – Dubrovačka trpeza, otvara se u 11 sati, na Stradunu. Prihod humanitarne „Trpeze“ namijenjen je Centru za ranu intervenciju pri školi za djecu s posebnim potrebama Osnovne škole Marin Držić. Cijena bona za hranu je 30 kuna, a za vino 15 kuna, s tim da prodaja bonova kreće od 10.30.

Drugo izdanje Good Food Festivala Dubrovnik započet će radionicom izrade „pandišpanja“ koji je tradicionalno bio neizostavan kolač na blagdanskim trpezama, u vremenu 10 do 12 sati u prostorima Humanitarne udruge DEŠA u Lazaretima.

– Pridružite se gospođama u DEŠi i naučite pripremiti mekani „Pan di Spagna“ kojeg ćete ponosno regalati u nekoj svečanoj prigodi ili poslužiti dragim gostima uz kupicu rakije ili bićerin orahovice – pozivaju iz TZ-a.

U turističkim uredima TZ grada Dubrovnika može se pronaći „Sweet Tooth Map“ – mapa za sladokusce i program Good Food Festivala uz pomoću koje možete kreniti gradom u potrazi za najboljim slasticama ili povesti najdraže na večeru uz posebne jelovnike od 100 kuna u jedan od 28 restorana na cijelom području grada – a u pet vinskih barova (Razonoda, D’Vino, Grabovac, Matuško i Škar) posjetitelji će imati mogućnost kušati lokalna i regionalna vina uz posebnu ponudu i raznovrsne slatke i slane zagriske. U restoranima koji su se priključili Good Food Festivalu – Amfora, BanjeBeach, Oyster&Sushi Bota, Chihuahua , Culto, Dalmatino, Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Mimoza, Moskar , Nishta, Orsan, Pantarul, Poklisar, Pupo, Riva Gravossa, Rozario, Sebastian, Shizuku, Stara loza, Taj Mahal (grad i Lero), Tezoro, Spaghetteria Toni, Ragusa2 – služe se posebno za Good Food Festival sačinjeni meniji po iznimno popularnim cijenama.

Na Brsaljama se održava Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda uz sudjelovanje desetak proizvođača i Hrvatske i raznoliku ponudu. „Dubrovnik na pjatu“ posebne su ture upoznavanja povijesti i tradicije, dok segment Gastroculture nudi filmske naslove s temom hrane. Posebno se izdvaja premijeru filma „Burnt – paklena kuhinja“ s naslovnom ulogom Bradley Coopera, a organizira se u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i Blitz film i video. Slatka popodneva u Imperialu, tradicionalno omiljena kod Dubrovčana i njihovih gostiju, pružaju priliku u ugodnoj atmosferi šarmantnog stogodišnjaka, Hotela Hilton Imperial uz kavicu ili čaj kušati odabrane slatke zalogaje.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA: Izgubili smo izuzetne ljude, njihov život bio je zalog našeg mira

Dulist

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ivica Cumeljan podijelio svoja iskustva iz Domovinskog rata sa školarcima Mokošice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija