Grad

Evo što vas sve čeka na Good Food Festivalu

Evo što vas sve čeka na Good Food Festivalu

Bogatim programom u četvrtak 22. listopada započinje drugo izdanje Good Food Festivala Dubrovnik 2015., manifestacije koja je svojim prvim izdanjem oduševila sve posjetitelje.

Projekt je osmislila i realizirala Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao svojevrstan zanimljiv događaj koji se dotiče bogate gastronomske tradicije, ali i ukazuje na suvremene trendove kulinarstva na našem području. Glavni događaj prvog dana Good Food Festivala Dubrovnik 2015. – Dubrovačka trpeza, otvara se u 11 sati, na Stradunu. Prihod humanitarne „Trpeze“ namijenjen je Centru za ranu intervenciju pri školi za djecu s posebnim potrebama Osnovne škole Marin Držić. Cijena bona za hranu je 30 kuna, a za vino 15 kuna, s tim da prodaja bonova kreće od 10.30.

Drugo izdanje Good Food Festivala Dubrovnik započet će radionicom izrade „pandišpanja“ koji je tradicionalno bio neizostavan kolač na blagdanskim trpezama, u vremenu 10 do 12 sati u prostorima Humanitarne udruge DEŠA u Lazaretima.

– Pridružite se gospođama u DEŠi i naučite pripremiti mekani „Pan di Spagna“ kojeg ćete ponosno regalati u nekoj svečanoj prigodi ili poslužiti dragim gostima uz kupicu rakije ili bićerin orahovice – pozivaju iz TZ-a.

U turističkim uredima TZ grada Dubrovnika može se pronaći „Sweet Tooth Map“ – mapa za sladokusce i program Good Food Festivala uz pomoću koje možete kreniti gradom u potrazi za najboljim slasticama ili povesti najdraže na večeru uz posebne jelovnike od 100 kuna u jedan od 28 restorana na cijelom području grada – a u pet vinskih barova (Razonoda, D’Vino, Grabovac, Matuško i Škar) posjetitelji će imati mogućnost kušati lokalna i regionalna vina uz posebnu ponudu i raznovrsne slatke i slane zagriske. U restoranima koji su se priključili Good Food Festivalu – Amfora, BanjeBeach, Oyster&Sushi Bota, Chihuahua , Culto, Dalmatino, Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Mimoza, Moskar , Nishta, Orsan, Pantarul, Poklisar, Pupo, Riva Gravossa, Rozario, Sebastian, Shizuku, Stara loza, Taj Mahal (grad i Lero), Tezoro, Spaghetteria Toni, Ragusa2 – služe se posebno za Good Food Festival sačinjeni meniji po iznimno popularnim cijenama.

Na Brsaljama se održava Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda uz sudjelovanje desetak proizvođača i Hrvatske i raznoliku ponudu. „Dubrovnik na pjatu“ posebne su ture upoznavanja povijesti i tradicije, dok segment Gastroculture nudi filmske naslove s temom hrane. Posebno se izdvaja premijeru filma „Burnt – paklena kuhinja“ s naslovnom ulogom Bradley Coopera, a organizira se u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i Blitz film i video. Slatka popodneva u Imperialu, tradicionalno omiljena kod Dubrovčana i njihovih gostiju, pružaju priliku u ugodnoj atmosferi šarmantnog stogodišnjaka, Hotela Hilton Imperial uz kavicu ili čaj kušati odabrane slatke zalogaje.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist