Politika

EVO ŠTO PREDLAŽU Lujić i Kristić ponudili rješenje za bankomate

EVO ŠTO PREDLAŽU Lujić i Kristić ponudili rješenje za bankomate

Gradski vijećnici MOST-a Maro Kristić i Dolores Lujić uputili su priopćenje u kojem su ponudili ‘rješenje’ za problem bankomata. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Prošlo je točno godinu dana od kada smo na gradskom vijeću prvi put ukazali na pošast širenja bankomata izlozima poslovnih prostora na Stradunu. Još tada je gradska uprava obećala potruditi se i iznači rješenje koje je uistinu bilo teško za očekivati kada i sami konzervatori ne mogu doskočiti ovom problemu . Mediji već danima pišu o onome na što smo odavno ukazivali, a građani se na društvenim mrežama zgražaju nad onim sto vide na Stradunu. Gotovo da ne postoji izlog u koji nije ugrađen bankomat. Osjećaj za mjeru i sklad odavno je zamijenila utrka za novcem i poslovnim interesima.

Razumijemo poduzetnike koji traže način  kako visoke zakupnine kompenzirati ugradnjom bankomata u izloge svojih poslovnih prostora, ali imati poslovni prostor na Stradunu je privilegija. Stradun nije mjesto koje na uštrb svoje ljepote treba bezuvjetno  trpiti gubeći svoj identitet i neopisivu ljepotu. Postoje druge, puno primjerenije lokacije za postavljanje bankomata u povijesnoj jezgri.

Jedini koji u svemu tome zarađuju ekstra profite su poslovne banke i tvrtke u čijem vlasništvu se nalaze bankomati. Stoga smo na zadnjoj sjednici gradskog vijeća predložili da se donesu odgovarajuće izmjene Odluke o zakupu javnih površina kojima će se omogućiti naplata korištenja javne površine za pristup bankomatima, koja kao kategorija u predmetnoj Odluci već postoji i uredno se naplaćuje korisnicima štandova s rukotvorinama, suvenirima i ostalim proizvodima.

Prijedlog je naišao na odobravanje i vladajućih i oporbe, kao i nadležnih gradskih službi pa se nadamo da će već za sljedeću sjednicu gradskog vijeća gradska uprava u skladu s našim prijedlogom pripremiti izmjene prijedloga Odluke kojima ćemo utvrđivanjem primjerene cijene korištenja javne površine riješiti pitanje bankomata na Stradunu, kako bi se izlozima uskoro vratio primjeren izgled. Ukoliko prijedlog ne pripremi gradska uprava pripremiti ćemo ga sami te očekujemo da će isti biti jednoglasno prihvaćen u skladu s onim sto smo mogli čuti od vijećnika u gradskom vijeću – stoji u priopćenju gradskog vijećnika MOST-a.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist