Grad

Evo kome će Grad Dubrovnik subvencionirati udžbenike i radne bilježnice!

blank

Završen je postupak nabave obveznih udžbenika i obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola Grada Dubrovnika, a za najpovoljnijeg ponuditelja odabrana je tvrtka Narodne Novine d.o.o. iz Zagreba s cijenom ponude od 172.170,06 eura za udžbenike i 174.562,84 eura za obrazovne materijale.

Iz Grada Dubrovnika naveli su kako obvezne udžbenike financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a sredstva za obrazovne materijale (radne bilježnice) osigurava Grad Dubrovnik u svom proračunu te dodaju kako je rok isporuke školama 30. kolovoza.

Grad Dubrovnik osigurava i sredstva za subvencioniranje udžbenika za srednje škole. Pravo na subvenciju ostvaruju djeca koja potječu iz obitelji s troje i više djece te djeca čije obitelji ostvaruju pravo na dječji doplatak, uz uvjet prebivališta na području Grada Dubrovnika.

Nabava udžbenika sufinancira se u iznosu stvarnog troška, a najviše do 133 eura, uz predočenje računa i preostale potrebne dokumentacije. Zahtjev za subvencioniranje udžbenika za srednje škole podnosi se Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo do 31. listopada. 2023.

Pročitajte još

Grad dobio bespovratna sredstva za izgradnju Centra za starije osobe ispod bolnice

Dulist

[DA SE NE ZABORAVI] Obilježavamo 32. obljetnicu napada na Dubrovnik

Dulist

ZAMJENA LED MARKERA Promet na dijelu Hebrangove regulirat će semafori

Dulist