Crna kronika

Evo koliko je mladih policija ‘uhvatila’ s alkoholom i drogom

U cilju zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih ponašanja i utjecaja, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tijekom rujna provedena je preventivno-represivna akcija „Siguran početak školske godine“.

Akcija se provodila vikendom na mjestima gdje se okuplja veći broj maloljetnih osoba. Tako je u noćnom izlasku, između 23 i 5 sati, bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koje roditelj ima povjerenje, zatečena jedna osoba mlađa od 16 godina.

Zbog posjedovanja i konzumiranja alkohola na javnim mjestima prekršajno je sankcionirano šest osoba i to troje na području Dubrovnika, a troje na području Metkovića. Iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga prekršajno su sankcionirane četiri osobe.

– Cilj akcije nije bio samo sankcionirati one koji su zatečeni u prekršaju, već podignuti razinu svijesti svih društvenih čimbenika važnih za pravilan odgoj i razvoj maloljetnih osoba i to u prvom redu roditelja koji imaju pravo i obvezu nadziranja druženja svoje djece izvan obiteljskog doma, osobito mlađih od 16 godina u vremenu od 23 do 5 sati, kao i na roditelje i njihovu djecu da budu svjesniji opasnosti koju sa sobom nosi konzumacija alkoholnih pića i sredstava ovisnosti.

Osim toga, cilj akcije bio je ukazati vlasnicima i djelatnicima trgovina i ugostiteljskih objekata da je potrebno poštivati zakonske odredbe kojima se brani prodaja duhanskih i alkoholnih pića, odnosno usluživanje i dopuštanje konzumacije alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina. Osim što je to zakonska obveza, ujedno je i njihova građanska dužnost da time štite život, zdravlje i sigurnost maloljetnih osoba. Policija će i dalje, kroz svoje redovne aktivnosti, nastaviti sa nadzorom spomenutih prekršaja – navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

Naši sugrađani ostali bez 3,5 milijuna kuna ušteđevine zbog prevaranata

Dulist

TJEDNO IZVJEŠĆE POLICIJE Čak 179 osoba s nogom ‘na gasu’

Dulist

Zaustavljen u Vela Luci, napuhao 1,8 promila

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija