Hrvatska

Evo kako građani ocjenjuju prvih 100 dana Plenkovićeve Vlade

Vlada Andreja Plenkovića, ako bi je građani ocijenili školskim ocjenama, dobila bi 2,9 ili ”TROJKU“. Njegov prethodnik Tihomir Orešković je nakon 100 dana od građana dobio ”DVOJKU“ ili 2,3. No ”TROJKAMA“ su ocijenjene nakon 100 dana i Milanovićeva Vlada, ali i Vlada Jadranke Kosor. Milanovićeva Vlada je nakon 100 dana imala ocjenu 2,7, a Vlada Jadranke Kosor i dalje je najbolje ocijenjena nakon 100 dana, ocjenom 3,1, navodi Nova Tv rezultate njihova istraživanja.

Bolji od Tima i Milanovića

Ova Vlada, smatra većina građana (49 posto), misli da je bolja od Vlade Tihomira Oreškovića. Da su podjednake, misli njih 35 posto, a da je lošija, misli njih 11 posto. Ne zna njih 5 posto. Plenkovićev kabinet je bolji, misli 50 posto ispitanika, od Milanovićeva kabineta, a da je podjednak, misli njih 29 posto. Da je lošiji, misli 18 posto, a ne zna 3 posto birača.

Dobili što su očekivali

Većina birača, njih 52 posto, od Vlade je dobila što je očekivala. U skladu s očekivanjima odradili su 100 dana. Da su odradili ispod očekivanja, misli 33 posto ispitanika, a iznad očekivanja, misli pak njih 10 posto. Ne zna njih 5 posto.

Rad premijera očekivan

Nakon 100 dana, rad premijera Plenkovića, u odnosu na početak mandata, 53 posto ispitanika ocjenjuje u skladu s očekivanjem, njih 24 ocjenjuje ispod očekivanja, a njih 16 posto iznad očekivanja. Ne zna njih 7 posto.
Istraživanje je za Novu TV provela agencija Ipsos na stratificiranom slučajnom uzorku od 600 punoljetnih građana Republike Hrvatske. Uzorak je stratificiran prema regiji i veličini naselja, a odstupanja strukture uzorka od strukture populacije prema spolu, dobi i stupnju obrazovanja korigirana su postupkom otežavanja. Istraživanje je provedeno od 22. do 25. siječnja 2017. godine. Pogreška mjerenja je /-4%.

Pročitajte još

STANIČIĆ U DUBROVNIKU ‘Hrvatska je ostvarila odlične turističke rezultate u vrlo izazovnim okolnostima’

Dulist

Sud zabranio portalu objavljivanje tekstova o Gordani Buljan Flander, HND: Nedopustivo ušutkavanje medija!

Dulist

ZA IZLAZ IZ KRIZE ‘Na stolu’ je stvaranje posebnih EU fondova za pomoć putničkim agencijama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija