Sport

EUROPSKO VATERPOLSKO PRVENSTVO Barakude u skupini A, evo protiv koga će igrati

EUROPSKO VATERPOLSKO PRVENSTVO Barakude u skupini A, evo protiv koga će igrati
17-07-2019: WK waterpolo: USA v Kroatia: Gwangju Team Croatia Gwangju South Korea 17/07/2019 Waterpolo M10 USA - CRO 18th FINA World Aquatics Championships Nambu University Grounds Orange Pictures / Deepbluemedia / Insidefoto

Svečano izvlačenje skupina za 34. Europsko vaterpolsko prvenstvo u vaterpolu koje će se održati u mađarskom glavnom gradu od 12. do 26. siječnja održan je ovog utorka navečer u Budimpešti. Hrvatska je tako ušla u skupinu A s reprezentacijama Njemačke, Slovačka, Crna Gora.

Ostali raspored po skupinama je:

Skupina A – Njemačke, Slovačka, Hrvatska, Crna Gora
Skupina B – Rumunjska, Srbija, Nizozemska, Rusija
Skupina C – Malta, Turska, Španjolska, Mađarska
Skupina D – Francuska, Italija, Gruzija, Grčka

-Ovo je dosta teška i zahtjevna grupa, s obzirom na to da smo uz Crnogorce dobili i Njemačku koja je zasigurno u najvećoj ekspanziji europskog, pa čak i svjetskog vaterpola. U to smo se uvjerili i na Svjetskom prvenstvu u Koreji. No svakako možemo reći da smo favoriti skupine. Cilj nam je osvojiti prvo mjesto i pokušati proći skupinu s prvog mjesta, ukoliko to uspijemo mislim da imamo realne šanse ući za borbu za medalju. U četvrtfinalnim utakmicama očekujem ili Italiju ili Grčku, obje vrlo kvalitetne reprezentacije, no o tome ćemo tada, za sad je bitno da smo svi zdravi. Ambicije imamo. Želju veliku imamo. Snagu također. I idemo iz utakmice u utakmicu – izjavio je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

Ujedno, izvučene su i skupine za ženski dio turnira. Posljednju prepreku prema Europskom prvenstvu seniorke očekuje već ovu subotu u Šibeniku. Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija će se u subotu u 18 sati sastati s Portugalkama gdje će odigrati odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo. U slučaju pobjede djevojke će ući u skupinu A gdje ih u prvom kolu očekuje domaća, odnosno mađarska reprezentacija. U istoj skupini bi se još trebale naći i reprezentacije Rusije, Grčke te s obzirom na ishod posljednjih kvalifikacijskih utakmica – Slovačke ili Turske te Češke ili Srbije.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist