Zanimljivosti

EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA Niz radionica programiranja za učenike

coding 924920 1280

Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Informatički klub Futura pripremili su radionice kojima se, i ove godine, obilježava Europski tjedan programiranja –društvena inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Za učenike od 1. do 6. razreda osnovne škole u srijedu 18. listopada u Centru za mlade Dubrovnik održat će se dvije radionice „Napravi igricu u Scratchu“ – prva radionica u 17 sati, a druga u 18:30. Na radionici će se programirati jednostavne igrice u programskom jeziku Scratch. Radionica „Uvod u Arduino“ namijenjena je učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole te srednjoškolcima i studentima. Održat će se u Centru za mlade Dubrovnik u četvrtak 19. listopada u 17 sati. Polaznici će naučiti osnovne pojmove iz Arduino okruženja te će morati riješiti zadatke koristeći stečeno znanje.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga se potrebno prijaviti na željenu radionicu putem poveznice: www.ztk-du.hr/codeweekeu-prijava/

Osim toga, gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana, također u sklopu Europskog tjedna programiranja, održat će se u OŠ Cavtat u utorak 17. listopada i srijedu 18. listopada u 17 sati te u petak 20. listopada u 11:30 u područnoj školi Čilipi. Radionice robotike i programiranja bez ekrana su namijenjene predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola na području Grada Dubrovnika i šire okolice, a održavaju se kroz cijelu godinu. Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD radi dogovora oko termina radionice.

Pročitajte još

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca