Sport

EUROPSKI KUP ZA SENIORE U DUBROVNIKU Prvu broncu za Hrvatsku osvojila Dora Bortas

EUROPSKI KUP ZA SENIORE U DUBROVNIKU Prvu broncu za Hrvatsku osvojila Dora Bortas

Prvog dana Europskog kupa za senior(k)e u Dubrovniku prvu medalju za Hrvatsku osvojila je Dora Bortas (-63 kg), koja je bila brončana!, javlja Cro judo. U borbi za treće mjesto, Bortas je pobijedila Ninu Simić. Ove su se subote u Gospinom polju predstavili hrvatski judaši i judoke: Sara Matijević (-52 kg), Nina Cvjetko (-57 kg), Tena Pšeničnjak (-57 kg), Dora Bortas (-63 kg), Ines Filipović (-63 kg), Nina Simić (-63 kg), Ivan Škomrlj (-60 kg), Filip Cvek (-60 kg), Marko Tomašević (-66 kg), Lino Brkić (-66 kg), Nikola Zorotović (-66 kg), Dani Klačar (-66 kg), Leon Đapić (-66 kg), Patrik Sumpor (-73 kg), Josip Berc (-73 kg).

Europski seniorski judo kup Dubrovnik 2022. okupio je u dubrovačkoj sporskoj dvorani 235 natjecatelja iz 24 zemlje među kojima je i ekipa iz Ukrajine. U ime Dubrovačko-neretvanske županije sudionike Judo kupa pozdravila je privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović.

-Izuzetno mi je drago što vas mogu pozdraviti uime župana Nikole Dobroslavića i u svoje osobno ime u Dubrovniku koji je imao dosta prilika biti domaćinom velikih sportskih natjecanja, a ovim kupom taj niz je uspješno nastavljen. Mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kroz naš upravni odjel i putem javnih programa u sportu nastojimo poticati sve sportske klubove i udruge, njihov rad, akcije i manifestacije, a judo zauzima posebno mjesto u našoj županiji poznatoj po vrsnim judašicama i judašima – istaknula je privremena pročelnica Ana Čeović poželjevši natjecateljima puno sreće, sportskog duha i fairplaya.

U ime Grada Dubrovnika okupljene je pozdravila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, a glavni tajnik HJS Hrvoje Lindi natjecanje je proglasio otvorenim.

Organizator dvodnevnog natjecanja je Hrvatski judo savez, a tehnički organizator je Judo klub Dubrovnik 1966. Na borilištima u sportskoj dvorani u Gospinom polju boje Hrvatske će braniti 38 natjecatelja od čega je njih 6 iz Dubrovačko nertevanske županije.

Osim 14 judašica i 24 judaša iz Hrvatske, najveći broj natjecatelja dolazi iz Izraela (24), Velike Britanije (23), Njemačke (22), Italije (20), Austrije (14) i Nizozemske (13).

Foto: Facebook/Cro judo

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist