Sport

EUROPSKI KUP ZA SENIORE Cijeli judo svijet gledat će za vikend prema Dubrovniku

EUROPSKI KUP ZA SENIORE Cijeli judo svijet gledat će za vikend prema Dubrovniku

Oči cijelog judo svijeta ovog će vikenda biti uprte u Dubrovnik. Naime, naš grad domaćin je prvog službenog judo turnira u svijetu nakon lockdowna. Riječ je o Europskom kupu za seniore koji će u subotu i nedjelju u Gospinom polju okupiti 115 natjecatelja. Tim povodom ovog je petka održana i konferencija za medije.
Sandra Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza, istaknula je kako je Hrvatska ponosni organizator šestog izdanja Europskog seniorskog kupa u judu.
-Nakon duge stanke sport pa i naš kontaktni vraća se na međunarodnu scenu. Organizaciji smo pristupili s puno pozornosti, poštujući sve epidemiološke mjere. Nadam se da će se svi naši gosti osjećati sigurno u Dubrovniku – rekla je te dodala kako se na ovom natjecanju okuplja puno manje natjecatelja nego inače.
-Kada se kaže Dubrovnik skoro svi u svijetu znaju za naš biser. Zato je možda i pravedno da se prvi turnir nakon početka pandemije događa upravo ovdje. Iznimno smo ponosni i uzbuđeni da smo dobili povjerenje Europske judo unije i Međunarodne judo federacije te smo napravili sve u našoj moći da organizacijski turnir bude spreman i u ovim izazovnim vremenima – rekla je te dodala kako vjeruje da će se Dubrovnik preko ovakvih, ali i drugi manifestacija vrlo brzo naći priključak te se vratiti na poziciju u turizmu gdje je i prije bio.
Catarina Rodrigues, sportska direktorica Europske judo unije, rekla je kako su sigurnost i zdarvlje sportaša na prvom mjestu.
-Uvijek je zadovoljstvo raditi s odličnim timom Hrvatskog judo saveza, a pokazali su kvalitetu i u ovim vremenima, kada je epidemiološka situacija u svijetu zaista veliki izazov. Ovo natjecanje je iznimno važno za europski i svjetski judo, za našu judo zajednicu i sve oči svjetskog juda će ovaj vikend biti uprte u Dubrovnik – rekla je Rodrigues.
Na konferenciji za medije bili su i naši judaši, Dubrovkinja Petrunjela Pavić, Barbara Matić i Dominik Družeta, koji imaju velika očekivanja, ali i pozitivnu tremu uoči natjecanja. Pavić je istaknula kako se u posljednjih osam mjeseci pripremla u svom klubu, budući da nije bilo uvjeta za odlaza na pripreme.
-Trenirali smo, trudili smo se i dali sve od sebe. Učinili smo što je najviše moguće u ovakvoj situaciji – rekla je Pavić.
-Iako dobro treniramo, natjecanje je jedna druga razina i jedva čekam izaći na tatami. Europski kup možda nije standardna razina na kojoj se borim, ali mogu reći da imam pozitivnu tremu i da jedva čekam da počne. Nakon Dubrovnika nam slijedi Grand Slam u Budimpešti i Grand Prix Zagreb, tako da je sve ovo jako dobra priprema za izazove koje dolaze – rekla je Barbara Matić.
– Osam mjeseci smo bez natjecateljskog turnira tako da se jako veselim. Zanima me vidjeti gdje sam s obzirom na druge judaše i da nastavimo s podizanjem forme kako bi u utrci za Olimpijske igre bio što spremniji. Jako je lijepo biti u Dubrovniku – rekao je Družeta.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist