Sport

EUROPSKI KUP U GOSPINOM POLJU Iva Oberan uzela brončanu medalju!

EUROPSKI KUP U GOSPINOM POLJU Iva Oberan uzela brončanu medalju!

Naš grad domaćin je prvog službenog judo turnira u svijetu nakon lockdowna. Riječ je o Europskom kupu za seniore koji se ovog vikenda održava u Gospinom polju. U prvom dijelu subotnjeg programa Europskog kupa Iva Oberan (do 63 kg) je u završnoj borbi slavila ipponom protiv Tintor (SRB) i uzela brončanu medalju nakon prošlogodišnjeg zlata.

– Imala sam četiri protivnice koje su sve redom europska ili svjetska medalja u mlađim ili seniorskoj konkurenciji. Uvijek puno očekujem od sebe, pa sam i danas ušla sa željom da obranim zlato, ali nakon osam mjeseci bez natjecanja piše se medalja. Znam na čemu trebam raditi kako bih na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i Europskom prvenstvu u istoj konkurenciji, u Poreču, bila bolja – sumirala je svoj nastup Oberan.

Đapić peti
Najbolji rezultat od hrvatskih judaša prvog dana ostvario je Robert Klačar, koji se plasirao u finale kategorije do 66 kg. Klačar je poveo wazarijem, a zatim izgubio od Stošića, srbijanskog judaša, dobivši tri kazne. U istoj kategoriji dobre borbe pokazao je Leon Đapić iz Judo kluba Ura Nage, koji je završio kao peti, izgubivši u borbi za broncu od Slovenca Kavčiča. Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) wazarijem protiv Slovenke Tropan došla je do srebrne medalje, dok je Tena Šikić (do 57 kg) kroz repasaž stigla do brončane medalje svladavši Čopić iz Srbije, natjeravši je na tri kazne.

Europski judo kup za seniore u Dubrovniku otvorili su sportska direktorica Europske judo unije Catarina Rodrigues, državni tajnik za sport Tomislav Družak, i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak. Kup se nastavlja u nedjelju, u dvorani Gospino polje, kada kvalifikacije počinju u 12 sati, a finalni blok 30 minuta nakon završetka kvalifikacija. Nedjelja donosi i nastupe Barbare Matić, Dominika Družete, braće Kumrić i drugih hrvatskih judašica i judaša.

Izvor: Cro Judo 

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist