Sport

EUROPSKI JUDO KUP Šutalo i Roko: ‘Spremni smo za najbolje rezultate’

EUROPSKI JUDO KUP Šutalo i Roko: 'Spremni smo za najbolje rezultate'

U Dubrovniku se treću godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog judo saveza i JK Dubrovnik 1966. održava Europski judo kup.

U subotu i nedjelju, 1. i 2. travnja, na tatamiju Gospinog polja vidjet ćemo 310 judoka iz 26 država, čak sto judoka više nego lani. Najviše veseli nastup dubrovačkih snaga, europske U23 prvakinje Ivane Šutalo (JK Dubrovnik, +78kg) te Stjepa Roka (JK Dubrovnik 1966.), a dubrovačka će publika na djelu vidjeti i trenutno najbolju hrvatsku judašicu, olimpijku Barbaru Matić (+70kg).

-Već sam prije imala priliku nastupati na seniorskim turnirima pa mi je bilo lakše ući u tu konkurenciju. Nadam se da će sve proći odlično s obzirom da ‘hvatam’ Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Ovaj dubrovački turnir jako puno je napredovao jer privlači svake godine sve više sudionika. Nadam se da će uskoro prijeći na svjetsku razinu. Naši judaši imaju potencijala, a nama puno znači kad imamo ovakav turnir s vrhunskim sportašima u našem gradu – izjavila je Ivana Šutalo, dok je njen reprezentativni kolega Stjepo Roko istaknuo:

-Nastupati na domaćem tatamiju je savršen osjećaj, u dvorani u kojoj si odrastao, pred svojim roditeljima. Hvala savezu i klubu što su omogućili ovako velik turnir. Očekujem od svih dobre rezultate. Mislim da smo spremni na to.

Glavni tajnik Hrvatskog judo saveza Hrvoje Lindi ekskluzivom je odgovorio na pitanje o komentarima čelnika europskog juda o Europskom kupu u Dubrovniku:
-Koliko su svi zadovoljni potvrđuje i interes Europske judo unije o mogućnosti organizacije Europskog prvenstva za mlađe seniore sljedeće godine upravo u Dubrovniku. Isto je i s velikim sudačkim seminarom koji je ove godine organiziran u Rimu – istaknuo je Lindi.

-Otvorenje, koje je u subotu u 16 sati bit će nešto drugačije, atraktivnije, a nakon otvorenja, slijedi finalni blok i Kids Day na koji pozivamo svu djecu iz Dubrovnika i okolice – izjavio je predsjednik Judo kluba Dubrovnik 1966. Frano Stjepović, a na konferenciji za medije govorili su i pročelnik za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo grada Dubrovnika Miho Katičić te zamjenik župana Davorko Obuljen.

Podsjetimo, u subotu i nedjelju kvalifikacijski dio počinje u 10 sati. Svečano otvorenje i finalni blok je u subotu u 16 sati, dok je finalni blok u nedjelju u 15 sati. Ždrijeb će se znati u petak u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist