Aktualno

EU građanima za ulazak u Veliku Britaniju potrebna putovnica

Hrvatski državljani, kao i svi drugi EU, EGP (Europski gospodarski prostor) i švicarski državljani od danas više ne mogu putovati u Veliku Britaniju s važećom osobnom iskaznicom. Od danas, 1. listopada, pogodnost prelaska granice s osobnom iskaznicom moći će koristiti samo određene kategorije građana koje imaju digitalno reguliran boravak u UK. Dakle, hrvatski državljani koji planiraju putovati u Veliku Britaniju nakon 1. listopada i nemaju digitalni imigracijski status ili britansku putovnicu moraju imati valjanu hrvatsku putovnicu.

Državljani EU, EGP i Švicarske i dalje će moći odlaziti na kraća putovanja u Veliku Britaniju bez vize. U pravilu viza nije potrebna za boravak kraći od 6 mjeseci.

Ujedinjena Kraljevina je 31. siječnja 2020. u ponoć (po srednjoeuropskom vremenu) napustila Europsku uniju. Stupanjem na snagu sporazuma o povlačenju započelo je bilo prijelazno razdoblje koje je trebalo trajati do 31. prosinca 2020. Za vrijeme trajanja prijelaznog razdoblja na snazi su bile i mnoge prijelazne mjere koje su između ostaloga omogućavale i olakšan prijelaz granice između država članica EU i Velike Britanije.

Pročitajte još

DVIJE GODINE NAKON ZAKLJUČENOG STEČAJA Vlahušić prodaje bivši King Richard’s Pub

Andrea Falkoni Račić

HOĆE LI POPUNJENOST BITI BOLJA NEGO LANI? Ovi dubrovački hoteli ostaju otvoreni tijekom zimskih mjeseci

Iva Dedo

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija