Aktualno

EU građanima za ulazak u Veliku Britaniju potrebna putovnica

Hrvatski državljani, kao i svi drugi EU, EGP (Europski gospodarski prostor) i švicarski državljani od danas više ne mogu putovati u Veliku Britaniju s važećom osobnom iskaznicom. Od danas, 1. listopada, pogodnost prelaska granice s osobnom iskaznicom moći će koristiti samo određene kategorije građana koje imaju digitalno reguliran boravak u UK. Dakle, hrvatski državljani koji planiraju putovati u Veliku Britaniju nakon 1. listopada i nemaju digitalni imigracijski status ili britansku putovnicu moraju imati valjanu hrvatsku putovnicu.

Državljani EU, EGP i Švicarske i dalje će moći odlaziti na kraća putovanja u Veliku Britaniju bez vize. U pravilu viza nije potrebna za boravak kraći od 6 mjeseci.

Ujedinjena Kraljevina je 31. siječnja 2020. u ponoć (po srednjoeuropskom vremenu) napustila Europsku uniju. Stupanjem na snagu sporazuma o povlačenju započelo je bilo prijelazno razdoblje koje je trebalo trajati do 31. prosinca 2020. Za vrijeme trajanja prijelaznog razdoblja na snazi su bile i mnoge prijelazne mjere koje su između ostaloga omogućavale i olakšan prijelaz granice između država članica EU i Velike Britanije.

Pročitajte još

Kapetanić, Macan, Milinković i Šuljak počasni članovi DPDS-a

Dulist

Rendžeri pomogli odsukati jedrilicu kraj Polača

Dulist

[SPCO DSUBROVNIK] ‘Nismo ni pretpostavljali da za tako nešto treba tražiti dozvolu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija