DuList IN

Erotska drama „Goltzius i Pelikanova družina“

Erotska drama „Goltzius i Pelikanova družina“

U sklopu filmskog programa 64. Igara bit će prikazana nizozemsko, francusko, hrvatska erotska drama „Goltzius i Pelikanova družina“ redatelja Petera Greenawaya,  24. i 25. srpnja u 22:00 sata u ljetnom kinu Jadran.

Radnja filma zbiva se u zimu 1590. godine, u vrijeme kada Goltzius u dvorcu na Rajni pregovara s bogatim alzaškim markizom kako bi mu ovaj osigurao sredstva za izradu tiskarske preše. Goltzius naime želi otisnuti erotizirane verzije ilustriranih starozavjetnih priča o Adamu i Evi, Lotu i njegovim kćerima, Davidu i Batshebi, Potifarovoj ženi, Samsonu i Dalili te novozavjetne priče o Ivanu Krstitelju i Salomi. Uz to, Goltziusovo društvo – graveri, tiskari i pokoji glumac, ujedinjeni pod imenom Pelikanova družina obvezuju se uprizoriti šest erotskih prizora iz Biblije za markiza i njegovu svitu. Plemićev dvor, opčinjen zavodljivim pričama, natopljenim motivima incesta, preljuba, i silovanja, polako tone u zamku pobuđene požude, a time i u sukob s religijskim krugovima.

Film se ne preporuča djeci ispod 18 godina starosti.

Filmski program 64. Dubrovačkih ljetnih igara ostvaren je u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja, a ulaznice za sve projekcije dostupne su na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu te na kino ulazu dva sata prije projekcije po cijeni od 30 kuna.

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist