Županija

ENERGETSKA OBNOVA Radovi na Domu za starije Vela Luka gotovi do proljeća

ENERGETSKA OBNOVA Radovi na Domu za starije Vela Luka gotovi do proljeća

Radovi energetske obnove na Domu za starije osobe Vela Luka napreduju sukladno planu i programu.

Nakon provedenog postupka javne nabave, Ugovor o izvođenju radova potpisan je sa Zajednicom gospodarskih subjekata Capitalis d.o.o., Klima sistemi d.o.o. i Crivac d.o.o., 8. svibnja 2019.godine, a nešto kasnije potpisani su i ugovori za provedbu usluge stručnog nadzora gradnje i usluge koordinatora zaštite na radu tijekom izvođenja radova s tvrtkom Deltagrad.

Postupak Uvođenja izvođača u posao proveden je 5.lipnja 2019. godine te je odmah po uvođenju u posao izvođač započeo sa radovima. Oko cijele zgrade postavljena je skela i započeti su radovi na fasadi, te je nabavljena oprema za strojarski dio projekta. Završetak radova očekuje se u travnju 2020. godine.

Za provođenje projekta 19. listopada 2018. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Doma za starije osobe Vela Luka, kojim je Domu dodijeljen iznos od 1.483.904,69 kuna prihvatljivih troškova. Dubrovačko-neretvanska Županija sudjeluje s  preostalih 2.589.495,88 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 4.073.400,57 kuna.

Ukupna vrijednost svih pet projekata energetske obnove (OŠ Gruda, OŠ Fra Ante Gnječa, Gimnazija Metković, Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik i Dom za starije Vela Luka) iznosi 13,2 milijuna kuna, od čega su EU sredstva iz Fonda za regionalni razvoj 4,9 milijuna kuna, sredstva Dubrovačko-neretvanske županije 6,8 milijuna kuna, a sredstva Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini 1,8 milijuna kuna.

Izvor: DNŽ

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist