Zanimljivosti

‘Enchanting Dubrovnik’ na crvenom tapitu u Veneciji

Venecija film festival

Turistička zajednica grada Dubrovnika, u sklopu svojih marketinških aktivnosti, sudjeluje na 81. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, koji se održava od 27. kolovoza do 7. rujna. Ovaj svjetski prestižni događaj okuplja najveća imena filmske industrije i predstavlja izvrsnu platformu za promociju Dubrovnika kao jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija.

Na crvenom tapitu, tijekom cijelog trajanja festivala prikazuje se poseban video Turističke zajednice grada Dubrovnika pod nazivom ‘Enchanting Dubrovnik’ kao isječak luksuznog segmenta destinacije. Ovaj promotivni materijal osmišljen je kako bi prikazao svu ljepotu i jedinstvenost Dubrovnika, grada s bogatom poviješću, kulturnim nasljeđem i prirodnim ljepotama, koji svake godine privlači sve veći broj posjetitelja iz cijeloga svijeta.

Na festivalu će prisustvovati neka od najvećih imena filmskog svijeta, uključujući Brada Pitta, Georgea Clooneya, Monicu Bellucci, Angelinu Jolie, Daniela Craiga, Russella Crowea, Nicole Kidman, Lady Gagu i mnoge druge. Njihova prisutnost dodatno podiže značaj ovog događaja i pruža jedinstvenu priliku za Dubrovnik da se predstavi publici kroz prizmu filmske umjetnosti.

-Dubrovnik je već etabliran kao prepoznatljiva svjetska filmska kulisa, a naše sudjelovanje na 81. Međunarodnom filskom festivalu u Veneciji prilika je da se taj status dodatno učvrsti i proširi – rekao je Miro Drašković, direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Sudjelovanje Dubrovnika na ovom festivalu rezultat je kontinuiranih napora Turističke zajednice grada Dubrovnika da grad pozicionira kao nezaobilaznu destinaciju na karti svjetskog turizma. Ova promidžbena aktivnost dio je šire strategije koja ima za cilj privući još veći broj posjetitelja, posebno tijekom predsezone i podsezone.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1946. Osnovano Kino sloboda

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1929. Umro Ivo Vojnović

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1960. Rođen veliki glumac i čovjek Predrag Vušović Pređo

Dulist