Aktualno

ELEKTROJUG POZIVA NA OPREZ Dubrovnikom kruže lažni HEP-ovci

ELEKTROJUG POZIVA NA OPREZ Dubrovnikom kruže lažni HEP-ovci

Zbog lažnih HEP-ovaca koji su se pojavili i na dubrovačkom području Elektrojug poziva građane na oprez. Evo i priopćenja:

– Osobe koje u posljednje vrijeme obilaze domove građana na dubrovačkom području i nude sklapanje novih ugovora o opskrbi električnom energijom nisu djelatnici Elektrojuga. HEP ne angažira prodajne terenske predstavnike niti upućuje svoje zaposlenike u domove kupaca radi ponude ugovora o opskrbi električnom energijom ili bilo kakvih drugih ugovora za kupce kategorije kućanstvo.

Naime, potaknuti brojnim pozivima naših kupaca koji su se ovih dana našli na meti prodajnih agenata drugih opskrbljivača, a koji su im se predstavili kao djelatnici Elektrojuga, ovim putem još jednom pozivamo građane na oprez. Djelatnici Elektrojuga ovlašteno obilaze domove kupaca isključivo radi očitanja i zamjene brojila ili drugih poslova iz nadležnosti operatora distribucijskog sustava za koje moraju imati valjan radni nalog – ističu iz Elektrojuga, dodavši kako je od samih početaka otvaranja tržišta električne energije i pojave novih tržišnih opskrbljivača započela i praksa obmanjivanja kupaca u pogledu ostvarenja ušteda ili lažnog predstavljanja.

– Pojedini prodajni predstavnici opskrbljivača ne biraju sredstva i načine kako doći do potpisa na ugovoru o opskrbi električnom energijom. Nerijetko se prodajni agenti predstavljaju kao zaposlenici HEP-a, traže uvid u račune za električnu energiju, mogućnost pristupa brojilu i očitanje brojila, pozivaju se na poslovnu povezanost i dogovor s HEP-om o zajedničkom tržišnom nastupu, a utvrđeni su i slučajevi krivotvorenja potpisa kupca. Ono što je znakovito jest da su ciljana skupina za takvo obmanjivanje u pravilu ljudi starije životne dobi s kojima se na prevaru zaključuju ugovori o opskrbi električnom energijom. Nerijetko akviziteri obećavaju nerealno niske cijena ili navodne popuste kao nagradu za dugogodišnju vjernost HEP-u i redovito podmirenje računa za električnu energiju. Stoga apeliramo na građane da povedu računa što potpisuju te od koga će i pod kojim uvjetima kupovati električnu energiju – naglasili su iz Elektojuga. Napominju i kako svi zaposlenici HEP ODS-a koji obilaze kuće i stanove imaju odgovarajuću službenu iskaznicu, koju su obvezni pokazati na zahtjev kupca.

– Zavaravajući i nepošteni način prodaje odnosno dovođenje krajnjeg kupca u zabludu s namjerom da ga se time navede na sklapanje ugovora predstavlja kršenje Općih uvjeta za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom.
Općim uvjetima za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom propisano je da kupac ima pravo iz bilo kojeg razloga, raskinuti postojeći Ugovor o opskrbi električnom energijom te sklopiti novi Ugovor s odabranim opskrbljivačem na tržištu električne energije. Tako sada svi kupci koji su na bilo koji način prevareni odnosno dovedeni u zabludu prilikom njegova potpisivanja imaju pravo na jednostran raskid ugovora bez ugovorne kazne – zaključili su iz dubrovačkog Elektrojuga.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist