Aktualno

EKSKLUZIVNO Kupari zapeli zbog škrte države!

Projekt obnove i uređenja nekadašnjeg luksuznog hotelskoga kompleksa Kupari vjerojatno je jedna od najduljih turističkih saga u Republici Hrvatskoj.

Nakon što se već godinama priča o raspisivanju međunarodnog natječaja kojim bi se tražio strateški investitor za ruglo koje je stvorio zub rata, vremena i zapuštanja, prošle godine najavljeno je kako je sve spremno. Od tada je rok za raspisivanje natječaja pomican nekoliko puta, u prosjeku svaka tri mjeseca, a nakon što posljednji rok 15. srpnja 2013., (koji je ministar turizma Darko Lorencin početkom svibnja najavio upravo u Dubrovniku) nije ispoštovan, prema informacijama kojima raspolaže duList natječaj neće biti raspisan prije rujna. U najboljem slučaju.

Nude šest kuna za budući turostički kompleks

Kako doznaje duList, postupke na sudu za povrat zemljišta protiv države vode dvije obitelji iz Župe. I dok jedan od vlasnika zemljišta nije bio pretjerano raspoložen za razgovor, duList je razgovarao s jednim od vlasnika čestice unutar zone Kupari 4 zbog koje Vlada čeka s natječajem. On u sredini kompleksa posjeduje nešto manje od 1000 metara četvornih zemlje koje ne želi prepustiti Vladi, barem ne po uvjetima koje su mu ponudili.

– Oni su mi nudili šest kuna po metru četvornom i to u obveznicama od 20 godina RH – kaže naš sugovornik te dodaje kako je ukupna cifra bila 5200 kuna.

Više o svemu pročitajte u tiskanom izdanju duLista koji je već jutros u prodaji…

Pročitajte još

ARHITEKTICA MARJA MIA KOLENDIĆ Nedovoljno se govori o zelenilu i hortikulturnom uređenju

Maria Prkut

GUŽVE NA KONAVOSKIM GRANIČNIM PRIJELAZIMA Kilometarske kolone prema Crnoj Gori

Dulist

Rovinj, Vir i Poreč u vrhu srpanjskih destinacija, županija na milijun i pol noćenja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija