Grad

EKSKLUZIVNO Evo tko želi upravljati prostorom u Gružu!

EKSKLUZIVNO Evo tko želi upravljati prostorom u Gružu!

Konzorcij Dubrovnik International Cruise Port Investment, iza kojeg stoji francuski i turski kapital, javila se na natječaj Lučke uprave Dubrovnik za koncesiju u Luci Gruž.

Točnije, u sastavu ovog konzorcija koji je pokazao interes na natječaju su francuska grupa Bouygues Batiment International, kojoj je osnovni posao građevinarstvo, te turska grupa Global Liman Isletmeleri A.S., specijalizirana za razvoj i upravljanje cruise i trgovačkim lukama.

– U ovom prvom krugu ulagač je poslao financijsku sliku svog poslovanja. Slijedi provjera ponude kako bismo utvrdili udovoljava svim kriterijima zadanima u natječaju. Početkom veljače slijedi drugi krug u kojem se treba dostaviti Studija gospodarske opravdanosti i Idejno rješenje kao input za urbanističko-arhitektonski natječaj te dostaviti varijabilni i fiksni iznos koncesijske naknade – rekao nam je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik.

Budući bi koncesionar prostor u Luci Gruž trebao dobiti na 40 godina,s tim da neće samo gospodariti tim prostorom, već će ga najprije trebati i izgraditi. Na obuhvatu od oko 25 tisuća metara četvornih bit će smješten terminal za brodove na kružnim putovanjima, shopping centar, prostor za parking 700 vozila te novi kolodvor. Vrijednost koncesije procjenjuje se na oko 750 milijuna eura. Gradnja bi trebala početi 2017. a realno je za očekivati da luka u punoj funkciji bude 2019. godine.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist