Kultura

EKSKLUZIVNO Dubrovčani imaju svoj paviljon na venecijanskoj ‘mostri’

Najprestižnija, ujedno najstarija svjetska izložba suvremene umjetnosti – Venecijansko Bijenale naslova ‘May You Live in Interesting Times’, a pod kreativnim ravnanjem Ralpha Rugoffa, ove godine odvit će se od 11. svibnja do 24. studenog.  Ono što 58. izdanje ovog globalnog mjesta susreta umjetnika s međunarodnom publikom, kustosima i galeristima svakako izdvaja od ranijih je činjenica kako će ‘mostra’, odnosno Bijenale po prvi put postati platformom na kojoj će svoj projekt samostalno predstaviti tim oformljen isključivo od dubrovačkih umjetnika – Slavena Tolja, Izvora Pende i Marijane Vukić Pende.

Posrijedi su tri međunarodno afirmirana imena s vrlo zapaženim recentnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a njihovo izlaganje tijekom Bijenalea rezultat je ispunjenja ugovora o bratimljenju Venecije i Dubrovnika iz 2012. godine koji potiče kulturne izmjene između sestrinskih gradova. Mada je idejno projekt radnog imena ‘Dubrovnik conversations’ nastajao značajno duži period u svibnju 2018. sazreo je trenutak za njegovu realizaciju uz potporu grada Dubrovnika.

Više pročitajte u tiskanom izdanju DuLista kojeg od srijede možete pronaći na kioscima.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Četvrtak u znaku vrijednih restauratora!

Zvonimir Pandža

MARIJETA RADIĆ Da Pulitika nije odbio obući odijelo, izložba ne bi imala ovako zanimljiv naziv!

Dulist

PROMOCIJA NA KAMPUSU Knjiga Jasenke Maslek o Bjelovučićevom čuvanju pelješkog života od zaborava

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija