Aktualno

Eko-Omblići: Opet sječa zdravih stabala

eko omblici drvo 1

Eko-Omblići poslali su eko apel komunalnim službama grada povodom sječe zdravog 50-godišnjeg rascvjetanog bajama na Montovjerni.

– Proteklih dana dobijamo uznemirene dojave naših sugrađana iz Ulice Alberta Hallera 1 (kod Hotela "Lero") kako su njihovi susjedi dva dana pred prvi dan proljeća posjekli zdravi 50-godišnji rascvjetani bajam-mjenduo jer im je smetao pogledu! Odmah smo se zaputili prema ekocidu i zgrozili se. Svud uokolo još razbacane rascvjetane grane od posječenog bajama – mjendula, a po panju se moglo dobro  vidjeti da je stablo bilo zdravo i da je prevalilo 50 godišta. Međutim, debla od mjendula nije bilo, sigurno je završilo u nečijem kaminu! – ističu u svom eko apelu mladi aktivisti Eko-Omblića.

Stablo je, prema izjavama susjeda, posječeno radi boljeg pogleda, kaže se u apelu Eko-Omblića koji završava konstatacijom kako sječa drveća u Gradu očito nije završila, čak i nakon izjave iz Upravnog odjela za zaštitu okoliša kako će se ubuduće svaka stihijska sječa zelenila novčano kažnjavati.

Pročitajte još

SEZONA JE ZMIJA Donosimo savjete liječnika kako se zaštiti od ugriza otrovnica

Dulist

[FOTO/VIDEO] Nevrijeme i pijavica nad Dubrovnikom

Dulist

PROVJERILI SMO Broj radnih dozvola već je dosegnuo 2022.!

Andrea Falkoni Račić