Aktualno

Eko-Omblići: Opet sječa zdravih stabala

Eko-Omblići poslali su eko apel komunalnim službama grada povodom sječe zdravog 50-godišnjeg rascvjetanog bajama na Montovjerni.

– Proteklih dana dobijamo uznemirene dojave naših sugrađana iz Ulice Alberta Hallera 1 (kod Hotela "Lero") kako su njihovi susjedi dva dana pred prvi dan proljeća posjekli zdravi 50-godišnji rascvjetani bajam-mjenduo jer im je smetao pogledu! Odmah smo se zaputili prema ekocidu i zgrozili se. Svud uokolo još razbacane rascvjetane grane od posječenog bajama – mjendula, a po panju se moglo dobro  vidjeti da je stablo bilo zdravo i da je prevalilo 50 godišta. Međutim, debla od mjendula nije bilo, sigurno je završilo u nečijem kaminu! – ističu u svom eko apelu mladi aktivisti Eko-Omblića.

Stablo je, prema izjavama susjeda, posječeno radi boljeg pogleda, kaže se u apelu Eko-Omblića koji završava konstatacijom kako sječa drveća u Gradu očito nije završila, čak i nakon izjave iz Upravnog odjela za zaštitu okoliša kako će se ubuduće svaka stihijska sječa zelenila novčano kažnjavati.

Pročitajte još

Brodovi prema Lokrumu ipak će zaploviti sutra

Dulist

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik osvaja medalje na natjecanju festivala Biser mora

Dulist

POZIV GRAĐANIMA Predložite lokacije za nadzor brzine!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija