Aktualno

EKO JASLICE DJECE IZ GRADA U hodniku Klasične gimnazije na Jezuitima

Ovih blagdanskih dana ako krenete u obilazak jaslica po dubrovačkim crkvama, svakako pronađite barem malo vremena za popeti se skalinima do ili na Jezuite, točnije do tamošnje Klasične gimnazije za vidjet prelijepe i po puno toga zanimljive jaslice koje učiniše djeca iz Grada.

Eko jaslice, kako ih nazvaše, učiniše klinci Grada iz obližnjih ulica; Niko, Maro, Orsat, Marinka, Ana, Nina, Maja, Ivan, Bono i još mnogi, uz pomoć svima drage Diane Lepeš te uz podršku don Marina Lučića, koji im je i dozvolio da ih postave u hodnik Klasične gimnazije na Jezuitima.

A učiniše ih od kartonskih kutija, papira, žice, žaluni, drva… od svega onoga što su pronašli bačeno iza Gospe, naše dubrovačke Katedrale, na odlagalištu koje čeljad Grada zove i „IKEA“, ili su izvadili iz mora u Posatu. Od svega toga doma su činili sve te male kućice, likove, što sve ne, odnijeli do Jezuita, te smo dobili nešto što se mora vidjeti, eko jaslice djece iz Grada.

bnj

Pročitajte još

Kulminacija priče o sve većem nezadovoljstvu djelatnika Muzeja? Inspekcijski nadzor u Kneževom dvoru!

Dulist

Ibrica Jusić jedan je od kandidata za predstavnika Hrvatske na Eurosongu

Dulist

POMOĆ ZA DUBROVČANE Pridružite se humanitarnoj akciji za 26 djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija