Sport

EKIPA IZ GRADA Marušić istrčao tokijski maraton i ušao u kvalifikacije za Boston 2020

EKIPA IZ GRADA Marušić istrčao tokijski maraton i ušao u kvalifikacije za Boston 2020

Tokyo Marathon 2019 jedan od najvećih maratona na svijetu, i jedini World Major Maraton na prostoru Azije, održao se protekle nedjelje u japanskoj prijestolnici. Na maratonu sudjelovalo je oko 40.000 trkača, uz pratnju skoro milijun navijača duž cijele maratonske rute od 42.2 kilometra.

Na kišom i vjetrom popraćenoj utrci sudjelovala je i mala ekipa iz Hrvatske s četvero trkača, a troje od njih su iz Dubrovnika! Iskusni dubrovački triatlonci Mirna Marović, Srđan Matijašević i Daniel Marušić istrčali su uspiješno cijelih 42.2km Tokyo Maratona 2019.

Daniel Marušić Tokyo maraton istrčao je za 3 sata i 9 minuta te mu je ovo njegovo najbolje osobno vrijeme na maratonima. Srđan Matijašević istrčao je za 3 sata i 46 minuta, a Mirna Marović za minutu više. Srđanu je ovo bio prvi maraton, Mirna je već trčala u New York u 2018., a Danielu je ovo bio ukupno sedmi maraton, ujedno četvrti World Major Marathon.

Inače, WMM serija ima ukupno 6 svjetskih najpoznatijih maratona koji su mahom najveći maratoni na svijetu: Boston, Berlin, Chicago, London, New York i Tokyo! Među njima najtraženiji i najstariji je Boston maraton koji se prvi puta organizirao davne 1897. godine, a najveći je New York maraton kojeg svake godine istrči preko 50.000 ljudi kroz ulice, parkove i mostove Velike jabuke.

Samo 6 osoba iz Hrvatske su završili World Major Marathone diljem svijeta, a Daniel Marušić s njegovim maraton vremenom od 3 sata i 9 minuta ušao je u kvalifikacije za Boston 2020 i biti će jedini Dubrovčanin i rijetki Hrvat maratonac s medaljom WMM serije maratona – medalje sa 6 zvijezdica – snom svakog globalnog maratonca!

Daniel je pored Tokya uz mnoge druge utrke, polumaratone i triatlone istrčao i Berlin (2015.), London (2018.), Chicago (2018.), Pariz (2016.), Ljubljanu (2014.) i Beograd (2017.). Slijedeći WMM maraton kojeg planiraju Srđan i Daniel je New York Maraton 3. studenog 2019.

Osim New York maratona spomenuti članovi Triatlon Kluba Dubrovnik imaju i triatlon planove za ovu 2019. sezonu multisporta kao što su sprint, olimpijske i srednje duge distance tako da im treninga sigurno neće faliti.

Ovim putem pozivaju sve Dubrovčane željne sporta i zdravog načina života da im se pridruže na besplatnoj Dubrovnik Multi Sport ligi koju svake godine organizira Triatlon Klub Dubrovnik za sve građane Grada Dubrovnika amatere i sportaše, starije i mlađe – trčanje, plivanje, triatlon – trenutno najpopularniji individualni sportovi na svijetu!

Pročitajte još

TURNIR TENIS KLUBA DUBROVNIK Deranja, Smokvina i Vušić najuspješnije!

Dulist

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist