Sport

Dvostruka pobjeda Ane Konjuh u Melbourneu

konjuh tenis cilic161

Dubrovačka teniska nada Ana Konjuh nastavlja s dobrim igrama u 2013. godini. Nakon što je u 1. kolu Australian Opena svladala Australku Ellen Perez (6:3, 6:4) u ponedjeljak je odnijela pobjedu (7:6, 6:2) protiv 17-godišnje Japanke Mami Adachi.

Premda je 15-godišnja Konjuh sjajno otvorila meč i povela s 5:0, set je otišao u tie-break. Ipak, u trinaestoj igri Ana je ostala koncentrirana i sa 7:5 nakon 66 minuta igre osvojila prvi set. Drugi set je pak otišao na stranu Konjuh bez većih problema. Nakon 33 minute igre bilo je 6:2 i Japanka je bila primorena pružiti ruku mladoj Dubrovkinji.

Adachi je tijekom meča iskoristila tek tri od 17 prilika za break, dok ih je Ana iskoristila šest od osam. Ana je također imala 8 dvostrukih servis grešaka (Adachi dvije), a jednak omjer bio je u rubrici neprisiljenih grešaka.

Bila je to ukupno četrnaesta Anina pobjeda u nizu na juniorskim turnirima, nakon osvajanja turnira Eddie Herr i Orange Bowl.

U trećem kolu Konjuh će igrati protiv 17-godišnje Amerikanke Alexandre Kiick, inače 21. juniorke svijeta i 391. na WTA listi, koju je Ana pobjedila u osmini finala Orange Bowla 7:6 6:2. Ako Konjuh prođe Kiick u četvrtfinalu će se sastati s pobjednicom meča između 17-godišnje Čehinje Barbore Krejcikove (18. juniorka svijeta) i  15-godišnje Francuskinje Fione Ferro (46. na juniorskoj svjetskoj ljestvici).

Vrijedi dodati Anin uspjeh u igri parova na Australian Openu. U 1. kolu turnira parova s Kanađankom Carol Zhao pobjedila je ukrajinsko-latvijski par Olga Fridman/Jelena Ostapenko sa 6:2 i 6:4. Konjuh i Zhao, prve nositeljice juniorskog turnira parova, u drugom kolu igrat će protiv brazilsko-talijanske kombinacije Beatriz Haddad Maia/ Giulia Pairone.

Pročitajte još

JUGAŠI U FINALU EUROKUPA! Potopili španjolski Sabadell

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist

JUG U POLUFINALU LEN EUROCUPA Vjekoslav Kobešćak: Utakmica će sigurno biti teška

Dulist