DuList IN

Dvostruka olimpijska i svjetska prvakinja u vaterpolu oduševljena Dančama i Cavtatom

Dvostruka olimpijska i svjetska prvakinja u vaterpolu, Amerikanka Maggie Steffens, provodi svoj godišnji odmor na Jadranskom moru, a ovih dana posjetila je i jug Hrvatske.

Maggie se na društvenim mrežama pohvalila fotografijama s dva za vaterpoliste značajna mjesta, a to su Danče i Cavtat.

-Došla sam u Hrvatsku na odmor, a završila igrajući vaterpolo u moru s muškarcima. Pokazala sam kako to rade američke cure! Volim Hrvatsku! – napisala je uz fotografiju s Danača, dok je za Cavtat, odnosno tamošnje plivalište napisala:

-Ovdje se stvaraju olimpijci… Cavtat, Hrvatska! Nadahnjujuće i prelijepo, ovdje bih igrala svakog dana!

Djevojka iz kalifornije je nakon Cavtata i Dubrovnika svoj odmor nastavila na Hvaru i Visu.

Podsjetimo, 24-godišnja Steffens je nositeljica zlatnih olimpijskih medalja iz Londona 2012. i Rio de Janeira 2016. godine, kao i svjetskog zlata iz Kazana 2015. te Budimpešte 2017. godine. Uz to ima još zlato s FINA Svjetskog kupa u Novom Zelandu 2010. te Rusiji 2014., zlato s Panameričkih igara iz Guadalajare 2011. te Toronta 2015. godine, kao i zlato s FINA Svjetske lige 2010., 2011. i 2012. godine.

Triput je bila najbolja vaterpolistica svijeta, od čega dvaput po izboru FINA-e (2012. i 2014.) te jednom po izboru časopisa ‘Swimming World Magazine’ (2012., uz našeg Mara Jokovića). Drži rekord sa 7 pogodaka u jednoj utakmici Olimpijskih igara, kao i rekord s najviše pogodaka na jednim Olimpijskim igrama (21), oba u Londonu 2012. godine.

-Ako padneš, neka to bude dio plesa – njena je krilatica. S vaterpolom se upoznala preko oca Portorikanca.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Matko i Brane zagrijali atmosferu na Vojnoviću

ZAVRŠNI KONCERT HUMANITARNE AKCIJE Marko Kutlić večeras za Luciju Tevšić!

Dulist

Hoće li Korčulanin Petar Šegedin biti prvi hrvatski ‘Superstar’?

Dulist