Aktualno

DVOGODIŠNJI MANDAT Dubrovčanin na čelu Hrvatskog botaničkog društva

DVOGODIŠNJI MANDAT Dubrovčanin na čelu Hrvatskog botaničkog društva

Na jučer održanoj godišnjoj skupštini Dubrovčanin Nenad Jasprica imenovan je predsjednikom Hrvatskog botaničkog društva. Na dužnosti će se jednoglasnom odlukom skupštine i Upravnog odbora zadržati dvije godine te je već okupio svoj tim bliskih suradnika, rekao je ovaj biolog-botaničar za DuList.

Podsjetimo, rođeni Pelješčanin Nenad Jasprica studij biologije – smjer eksperimentalna biologija završio je 1983. na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Od 1984. zaposlenik je tadašnjeg Biološkog zavoda Instituta za oceanografiju i ribarstvo Split-Dubrovnik u Dubrovniku. Magistrirao je 1987., a doktorirao 1994. iz područja prirodnih znanosti, polja biologije i grane botanika na Botaničkom zavodu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Čitav radni vijek proveo je na matičnoj ustanovi gdje je od 1984. bio asistent, od 1994. viši asistent, od 1998. znanstveni suradnik, od 2007. viši znanstveni suradnik, od 2013. znanstveni savjetnik (prirodne znanosti, biologija), od 2017. znanstveni savjetnik (prirodne znanosti, interdisciplinarne prirodne znanosti). U zvanje izvanrednog profesora (biologija, botanika naslovno zvanje Sveučilište u Dubrovniku) izabran je 2008., a od 2017. je redoviti profesor (interdisciplinarne prirodne znanosti naslovno zvanje Geološki odsjek, PMF, Sveučilište u Zagrebu).

Od 2006. do 2012. je ravnatelj Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, a tu dužnost obavlja ponovno od 2016. godine do 1. listopada 2018. kada mu je i istekao mandat.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist