Sport

DVIJE MEDALJE ZA IGRAČA BK DUBROVNIK ‘Ni Olimpijske igre mu nisu više tako daleko’

DVIJE MEDALJE ZA IGRAČA BK DUBROVNIK 'Ni Olimpijske igre mu nisu više tako daleko'

Igrač BK Dubrovnik Aria Daniel Dinata ostvario je odličan rezultat u meksičkoj Tijuani na turniru ‘Mexican International 2023’, prvoj od dvije postaje na američkoj turneji. Dinata je osvojio srebro u pojedinačnoj konkurenciji te su on i Filip Špoljarec iz Zagreba u paru bili brončani.

Dinata je projurio do finala bez izgubljenog gema, a na tom putu je eliminirao 5. i 3. nositelja turnira, Nathana Tanga (21-12, 21-14) i Nguyena Hai Danga (21-13, 21-9). U finalu ga je zaustavio prekaljeni veteran i četvrtoplasirani igrač s posljednjih Olimpijskih igara u Tokiju – Gvatemalac Kevin Cordon. Bilo je 21-15, 21-15 za suparnika s kojim bi se Aria mogao susresti već za nekoliko dana u El Salvadoru.

On i Filip su osvojili broncu nakon što su u četvrtfinalu eliminirali Amekance Gowdu i Thaha rezultatom 21-16, 21-12, da bi potom izgubili od Meksikanaca i prvih nositelja turnira Castilla i Navarra u tri napeta gema. Bilo je 17-21, 23-21, 13-21.

Daniel je u ovim trenucima na putu za El Salvador gdje od utorka nastupa na posljednjem turniru ove godine..

-S novom žetvom dobrih rezultata Daniel se polako približava u top 100 najboljih igrača svijeta. Obzirom da je pri dolasku u Hrvatsku bio 1300 igrač na Svjetskoj rang ljestvici to je u posljednjih deset mjeseci nevjerojatan napredak, ovim tempom možda ni Olimpijske igre nisu više tako daleko – navode iz kluba.

Pročitajte još

UTRKA HOLJEVKA Policajac Petar Volarević ponovno među najboljima!

Dulist

DALMATINSKA LIGA Jedanaest medalja za Badmintonski klub Dubrovnik

Dulist

PING-PONG LIGA Ovo su rezultati 16. kola Prvenstva Dubrovnika!

Dulist