Sport

Dvije Hrvatice u finalu Svjetskog prvenstva u judu!

Dvije Hrvatice u finalu Svjetskog prvenstva u judu!

Na najvažnijem događaju za judaše i judašice koje se održava u Taškentu (UZB), Hrvatska ima finale na Svjetskom prvenstvu u kojem će se susresti Barbara Matić i Lara Cvjetko.

-Bez imalo skromnosti možemo reći da je Hrvatska apsolutno preuzela dominaciju u ženskoj kategoriji -70kg, pa ćemo danas imati priliku gledati prvo Hrvatsko finale u povijesti judo sporta. Od 14.00 sati, 17.00h lokalno, sa zadovoljstvom ćemo gledati finalni dvoboj između aktualne Svjetske prvakinje i broj 1 na rang ljestvici Barbare Matić i 21-godišnje Lare Cvjetko – naglašavaju iz Hrvatskog juda saveza.

U kategoriji -70kg koja broji 44 natjecateljice ujedno je i najbrojnija kategorija u konkurenciji judašica na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Nakon što su obje naše natjecateljice u prvom kolu bile slobodne, na putu do finala uslijedile su po četiri borbe za svaku. MATIĆ je u gornjem dijelu ždrijeba savladala Hilde JAGER (NED), Aleksandru SAMARDŽIĆ (BIH), Gulnozu MATNIYAZOVU (UZB) i Shiho TANAKU (JPN), dok je Lara CVJETKO bila bolja Margaux PINOT (FRA), Martine ESPOSITO (ITA), Sanne VAN DIJKE (NED) i Saki NIIZOE (JPN)

Koliko je zapravo ova težinska kategorija zahtjevna govori činjenica da su u eliminacijskim borbama upisali poraz srebrna sa OI iz Tokija POLLERES (AUT), brončana sa OI iz Tokija VAN DIJKE (NED), zlatna medalja sa SP 2019. GAHIE (FRA) odnosno brončana PINOT (FRA).

Photo: Gabi JUAN (EJU)

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist