Kultura

“Dvije fotografije i dva filma”

Umjetnička organizacija ''Studio Let 777'' poziva na otvaranje izložbe ''Dvije fotografije i dva filma'' autora Borisa Cvjetanovića, večeras u 19.30 sati u izložbenom prostoru na adresi Andrije Hebranga 7.

Boris Cvjetanović rođen je u Zagrebu, diplomirao je na Pedagoškoj Akademiji u Zagrebu – odsjek likovne umjetnosti, a od 1976. do 1984. godine radio je kao kipar-restaurator u Hrvatskom restauratorskom zavodu.

U tom je periodu započeo svoj fotografski rad, a od 1981. godine objavljivao je fotografije u studentskim tiskovinama (''Studentski list'', ''Polet''). Od 1984. godine naovamo profesionalno se bavi fotografijom, u statusu slobodnog samostalnog umjetnika.
Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. 2003. godine s Anom Opalić predstavljao je Hrvatsku na 50. bijenalu u Veneciji.

Objavljivao je fotografije u brojnim novinama i časopisima. Njegovi radovi uvršteni su u knjigu Echoes Contemporary Art at the Age of Endless Conclusions Francesca Bonamija (The Monacelli Press, New York, 1996.).
Cvjetanovićeve fotografije nalaze se u zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Hrvatskog povijesnog muzeja, Galerije Dante -Marino Cettina (Umag), Galerije umjetnina u Splitu, u Tokyo Metropolitan Museum of Photography te u privatnim zbirkama. Živi i radi u Zagrebu.

Pročitajte još

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

[FOTO] Predstavljen program 74. Igara, očekuju nas četiri dramske premijere

Dulist

‘Na početku bijaše hrid’ Slavice Stojan, ukoričena povijest Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija