Sport

DVA KOLA PRIJE KRAJA Šahisti Dubrovnika pobjednici 2. Hrvatske šahovske lige

DVA KOLA PRIJE KRAJA Šahisti Dubrovnika pobjednici 2. Hrvatske šahovske lige

Dva kola prije kraja natjecanja u drugoj hrvatskoj šahovskoj ligi – skupina jug za 2022., koje se ovoga vikenda igra u Zadru, šahisti ‘Dubrovnika’ pobjedom nad najvećim konkurentom, šahistima ‘Hvara’ iz Hvara rezultatom 3,5:2,5 ostvarili su nedostižnu prednost i tako postali pobjednici.

Pobjede u meču protiv ‘Hvara’ ostvarili su međunarodni majstor Ivan Galić i FIDE majstori Augustin Brnas i Ivan Bender, izgubili su međunarodni majstor Gordan Markotić i majstorski kandidat Marko Jelčić, dok je remizirao FIDE majstor Anvar Turdyev, inače vrsni violinist Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Šahisti ‘Dubrovnika’ su iz 8 mečeva ostvarili sve pobjede i prikupili 16 bodova, dok najbliži konkurenti, šahisti ‘Caspera’ iz Zadra i ‘Hvara’ imaju 11 bodova.

Za šahiste ‘Dubrovnika’ slijedi još jedna teška zadaća, pokušati ostvariti plasman u prvu B hrvatsku šahovsku ligu za 2023. što se čini mogućim u predstojećim kvalifikacijama u srazu sa ŠK ‘Junior’ iz Rijeke, ŠK ‘Đuro Đaković’ iz Slavonskog Broda i ŠK ‘Novi Zagreb’ iz Zagreba koje će se održati od 18. do 20. studenoga 2022. u Slavonskom Brodu.

Pripremio:

Bajro Sarić, Šahovski klub Dubrovnik

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist