Aktualno

DUSTRICA Raguž predstavio karticu za mlade

DUSTRICA Raguž predstavio karticu za mlade

U prostorijama stranke DUSTRA danas je predstavljena kartica za mlade – DUSTRICA.

Kako sam predsjednik stranke Željko Raguž ističe, riječ je o jedinstvenoj kartici koja svim studentima i mladima do 30 godina omogućuje niz pogodnosti.

– Kartica za mlade omogućuje popuste u ugostiteljskim objektima, kafićima, restoranima, kozmetičkim i frizerskim salonima, fitness centrima, fotokopirnicama… Sve ono što bi studentima i mladima moglo koristiti. Korisnici kartice ne moraju biti članovi DUSTRA-e – istaknuo je Raguž i dodao kako je veliki broj objekata već pristao na sudjelovanje.

– Mogu reći kako se radi o krema objektima, vezano za studente. Opet, nije cilj dovesti restorane u kojima popust od 10 posto mladima svejedno ništa ne znači. Prvenstveno se radi o objektima koji se nalazi u blizini fakulteta gdje mladi zalaze tijekom cijelog dana. Svaka tvrtka ili obrt koji smatraju kako bi mogli doprinijeti radu same kartice, više su i nego dobrodošli. Cilj je da ne smiju davati popuste ispod 5 posto – rekao je i istaknuo kako je dosad četrdesetak objekata koji su odlučili sudjelovati u projektu.

– U narednih mjesec dana prikupljat ćemo i ostale ponude. Nakon mjesec dana sve će biti vidljivo na našoj službenoj stranici – kazao je Raguž i napominje:

– Mi kao stranka sudjelujemo samo kao posrednici između objekata i krajnjih potrošača. Zanimljivo je reći kako je cijena ove kartica iznosi deset kuna, jednokratno. Jednom kada ste je kupili, iznosi 10 kuna i vaš trošak tu prestaje. Nema mjesečnih nadoplata. Naši mladi volonter će upisivati koji budu posjedovali karticu. Očekujem ‘bum’ ove kartice kojom ćemo dobiti združene mlade ljude – poručuje Raguž.

Na pitanje hoće li u projekt, osim spomenutih objekata, biti uključene i kulturne institucije, Raguž je rekao kako svih poziva da se uključe u projekt i ‘da je svatko dobrodošao’.

– Mi ovime idemo na nešto što dosad nije bio slučaj. U kulturnim su institucijama i dosada mladi imali određene popuste u kinima i kazalištima. Ovdje se radi o uslugama koje mladi koriste svakog dana, prvenstveno ugostiteljskim objektima – rekao je Raguž.

Mladi ljudi bili su inicijatori ovog projekta. Tako su uz Raguža na konferenciji sudjelovale, Dora Batoš i Kim Simić Miljević, predstavnice studenata i mladih do 30 godina. Dora je istaknula kako ‘svaka lipa znači za studenta’ pa i makar popust od 5 posto. Kim je rekla kako je ‘prvobitna ideja bila da samo studenti imaju karticu’. Ali su predložili kako bi bilo dobro proširiti skupinu i na mlade do 30 godina koji nisu više studenti. S nestrpljenjem očekuju koji će se objekti uključiti u ovaj projekt.

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist