Županija

DUNEA-ini projekti među primjerima uspješne prakse

DUNEA-ini projekti među primjerima uspješne prakse

Tri projekta koja je provodila Regionalna razvojna agencija DUNEA te još dva u kojem je agencija bila jedan od partnera, predstavljeni su u knjižici ”Uspješni lokalni EU projekti u Hrvatskoj”, koju je izdalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Riječ je o projektima: LEGEND – u sklopu kojeg je u Osnovoj školi Opuzen postojeći sustav grijanja zamijenjen dizalicom topline s tlom kao izvorom energije (obnovljivi izvori); HERCUL  – kroz kojeg je osnovana Staza stećaka, valorizirane lokacije sa stećcima u našoj županiji i obavljena restauracija i konzervacija lokaliteta Novakovo greblje; WINE – u okviru kojeg je osnovana Tematska turističke cesta ‘Neretva – dolina života’ i pokrenut vinski festival ‘Dubrovnik FestiWine’.

Kako u predgovoru brošure navodi ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije, ona predstavlja priznanje svim dosadašnjim korisnicima i uspješnim EU projektima koje su provodili.

-Svi ovi projekti na svoj su način doprinjeli gospodarskom, prometnom, turističkom, kulturnom i društvenom razvoju lokalne zajednice te omogućili lokalnom stanovništvu bolje uvjete života – istaknula je također ministrica Žalac.

Također, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015.-2016. u cilju promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima, među kojima je nominiran i DUNEA-in projekt LEGEND. Za ovaj, ali i druge uspješne projekte iz Hrvatske, možete glasovati ovdje.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist